Kakopedija > Obrazovanje i društvo > Pravo i zakoni > Kako dobiti dozvolu za posedovanje pištolja

Kako dobiti dozvolu za posedovanje pištolja

S obzirom da je pištolj, vatreno oružje, potrebno je da za njega imate dozvolu, tj. da policija ima u spisima Vas kao vlasnika određenog oružja. Zašto? Kada se dogodi neko ubistvo, prvo se proučava čaura, tip čaure i iz kog pištolja je ispaljen metak. Nakon toga policija se orijentiše u potrazi za počiniocem.
Kako dobiti dozvolju za posedovanje pistolja

Kako dobiti dozvolu za posedovanje pištolja

  1. Pre svega je potrebno da polažete u nekoj streljani kako bi ste dobili „papir“ kao potvrdu da umete rukovati oružjem. To se polaže u streljanama i obuka traje jedan dan, a cena je oko 5000 RSD.
  2. Sa tom potvrdom odlazite u MUP i podnosite zahtev za dozvolu. Po nekim „pričama“ uskoro će svako ko zatraži dozvolu morati da donese i potvrdu da se porodica slaže sa tim. Platite par taksi, i ukoliko niste osuđivani, tj. ukoliko niste poznati policiji po razbojništvima, (verovatno) ćete dobiti dozvolu.
  3. Kupovina pištolja i registrovanje, tj prijavljivanje koji ste model kupili i od koga … ( Ovaj korak je delimično sadržan u 2. koraku )
  4. Kao vlasnik pištolja morate plaćati porez na posedovanje pištolja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 36, prosek: 4,06

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Matija Mondi Matović
Glumac, Režiser ...

SLIČNO

doprinosi

Kako se definišu doprinosi

Mnogi smatraju da su se doprinosi prvi put pojavili u Engleskoj kako bi se prikupila …

Ostavite odgovor