Kako proslaviti Dan zaljubljenih

Sveti Valentin ili Sveti Trifun ili Dan zaljubljenih – kako hoćete! Dan kada slavimo ljubav, onu romantičnu i potrudimo se da voljenoj osobi ukažemo posebnu pažnju. Dan je kao i svaki drugi, ali zašto se ne bismo malo potrudili i učinili taj dan posebnim. Evo kako!
Kako proslaviti Dan zaljubljenih

Kako proslaviti Dan zaljubljenih

  1. Love is in the air…
    Dan je počeo! Probudili ste se sami ili pored vašeg partnera, spremni da započnete Dan zaljubljenih. Ubacite se u dobro raspoloženje: pustite omiljenu muziku, popijte prvu jutarnju kafu, pročitajte dnevne novine… Preskočiti crnu hroniku, politiku i sve što vas inače opterećuje. Jedan dan može i bez ružnih vesti. Budite veseli, nasmejani,z aljubljeni… Preduslov za dobar provod.
  2. Napravite plan
    – Isplanirajte dnevne aktivnosti. Počev od buđenja, pa do kraja dana, planirajte da ga provedete uz voljenog (voljenu). Ako vas privlači lep, februarski dan, izađite u romantičnu šetnju.
    – Ako je radni dan, verovatno ste na poslu ili u školi. Tako ste prinuđeni da Dan zaljubljenih pretvorite u Veče.
    – Odlučite se za izlazak ili ostanak kod kuće.
    – Ako želite u neki poseban restoran ili klub, postarajte se unapred da vam ostave sto ili mesto, kako vam promena plana ne bi pokvarila veče.
    – Unapred saznajte kako vaš partner zamišlja provod na Dan zaljubljenih, jer je ovo zajednički praznik, pa treba uzeti u obzir i želje druge strane. Da ne bude iznenađenja.
    – Isplanirajte šta će biti za večeru, ukrasite stan i napravite ugodnu atmosferu.
    – Upotrebite maštu. Znate šta vaš dragi(a) voli, pa pokušajte da iznenadite svojom idejom ili predlogom za samo vaš dan.
    – Ne postoje tačno utvrđene aktivnosti niti mesta koja treba posetiti na Dan zaljubljenih. Jednostavno se opustite i uživajte jedno u drugom.
  3. Prijatna atmosfera
    – Ugasite svetla, a upalite lampe ili još bolje sveće. Mirišljave! Učiniće ambijent prijatnijim.
    – Pustite muziku! Neku romantičnu, sentiš muziku, koja će vas opustiti. Najbolji izbor je muzika uz koju ćete moći da razgovarate, ali i zaplešete.
    – To ne mora biti muzika po vašem izboru. Ako vaš partner i vi imate drugačiji ukus u pogledu muzike, učinite da on (ona) uživa u svojim omiljenim melodijama. Budite dobar domaćin.
    -Prostor uredite u duhu praznika. Ne morate preterivati, dovoljno je da ubacite koji jastuk više. Da stavite crveni stolnjak ili salvete sa srcima. Bilo šta što će označiti da je Dan zaljubljenih.
    – Ponudite aperitiv. Ili šampanjac sa jagodama, zašto da ne!
    – Utišajte ili isključite telefone, odjavite se sa fejsbuka i drugih mreža. Odvojite vreme za voljenu osobu.
  4. Vreme je za večeru
    Romantična večera je neizostavni deo, jer se zna da „ljubav na usta ulazi“.
    – Izvedite voljenu osobu u omiljeni restoran na omiljenu klopu. Ovo je bolje, nego otići u neki novi, za koji ste čuli da je dobar, ali se sami niste u to uverili. Idite na sigurno.
    – Odlučili ste da iznenadite partnera večerom pod svećama u vašem domu, a niste vični kulinarstvu. Koristite samo proverene recepte. Jelo ne mora biti remek delo. I najjednostavnija večera će biti odlična.
    – Ako vam je jelo zagorelo, ne očajavajte. Uvek se možete tome slatko nasmejati uz pizzu koju ste naručili.
    – Dozvoljeno je i malo varanja. Naručite hranu iz omiljenog restorana i poslužite je kao da ste je sami pripremili. Na kraju, nije ni važno ko je i kako spremio, već da jelo bude ukusno i po vašoj želji.
    – Pripremite hranu koja asocira na ljubav. To su pre svega jagode, crvene, oblika srca,u kusne- ispunjavaju sve uslove. Čokolada podstiče dobro raspoloženje. Šlag neka bude pri ruci.
    – Neka desert bude torta u obliku srca ili neki lagan, jednostavan slatkiš koji oboje volite. Lepo aranžirajte i poslužite „ljubavnu“ hranu.
  5. Izjavite ljubav
    – I kada mislite da je voljenoj osobi jasno, ipak to izgovorite naglas. Dve male, ali vrlo moćne reči. Najmoćnije!
    – Kažite mu (joj) koliko vam znači, bez ustručavanja i blama.
    – Ako to niste do sada uradili, promenite vaš ljubavni status na Fejsu. Napišite sa kim ste u vezi, punim imenom i prezimenom, jasno i glasno!
  6. Pokloni
    Svi im se raduju, čak i kad tvrde suprotno. Nisu obavezni, mada se očekuju i podrazumevaju. Ne mora biti ništa skupo i veliko, samo mali znak pažnje.
    – Ljubav je crvene boje. Ljubav su srca, poljupci, plišane mede, mladunci kućnih ljubimaca. Apsolutno su dozvoljeni, čak i poželjni ovakvi kičasti pokloni. Važno je da su u duhu praznika.
    – Savršeno prihvatljive su čokoladne bombonjere i cveće.
    – Najkorisniji, ali ne najinventivniji poklon je svakako donji veš za vas, poklonjen njemu(njoj).
    – Možete pokloniti zajedničku fotografiju, pesmu ili nešto što razumete samo vas dvoje. Nešto intimno,samo vaše.
    – Ako se ipak odlučite za ozbiljan poklon, proverite šta vaša bolja polovina želi.
    – Pokloni kao što su čarape, kuhinjski aparati ili preparati za mršavljenje su zabranjeni. Uništavaju strast i romantiku.
    – Ako nemate para za dobar poklon ili niste stigli da ga kupite, snađite se. Pretvorite sebe u poklon i stavite na sebe mašnu. Obucite se tako da vašem ljubavniku jasno stavite do znanja da ste poklon VI !
    Otrcana fora, ali uvek prolazi!
    – Odaberite pravi trenutak za predaju poklona. Najbolji je onaj u kome se poklon ne očekuje, pa je samim tim iznenađenje veće. Ako ste nestpljivi, učinite to odmah. Uostalom, od samog poklona zavisi – cveće će uvenuti do kraja večeri, dok intimniji pokloni mogu sačekati pravi trenutak da budu odmotani.
    – Pročitajte i Kako izabrati neobičan poklon za Dan zaljubljenih 
  7. Finiš!
    Veče završite kako želite. Predlog za početak je topla, penušava kupka u kupatilu osvetljenom samo sa nekoliko sveća! Napravite gustu penu, a kupanje „začinite“ sa nekoliko kapi eteričnog ulja. Lavanda opušta, citrusna ulja razbuđuju, a mirisi vanile, mošusa bude strast! Ylang-Ylang je afrodizijak!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Kovačević

Avatar photo
U neke stvari sam sigurna,u ponešto se razumem,a ono što ne znam-pitaću! Zato sam ovde...

SLIČNO

Kako provesti Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih je vreme koje trebate provesti sa ljudima koji vas okružuju i prema kojima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *