Kako biti aktivniji tokom zime

Malo sunca, mnogo ultraljubičastog reflektovanja, tmurno nebo, niske temperature i neprohodnost čine da napolje izlazi samo ko mora. Uglavnom u nabavku, na posao i kod lekara. Školske i fakultetske aktivnosti su odložene do daljnjeg, a zimske čarolije su uglavnom rezervisane samo za decu i one što se „šlepaju“ sa decom, a nisu im roditelji. Na automobil zaboravite, jer ako ga konačno i iskopate ispod naslaga snega, verovatno nećete stići dalje od parkinga. Taksi i autobusi tako redovno prolaze da ćete pre stići peške tamo gde ste naumili. A da piljite u računar i ispijate kafe po kućama, ne možete svaki dan po ceo dan. Nije ni čudo što smo svi bezvoljni i nervozni. Kako da popravite situaciju i izvučete najbolje od onoga što imate?
Kako biti aktivniji zimi

Kako biti aktivniji tokom zime

  1. Kućni spa tretman. Ono ne morate da radite svaki dan, jednom nedeljno je sasvim dovoljno. U kući svakako imate sve šta vam treba, samo se dobro organizujte. Podići će vam raspoloženje i energiju za narednih nekoliko dana.
  2. Ne bežite od izlaženja iz kuće. Iako nema mnogo sunca, dnevno svetlo je ipak dnevno svetlo i treba da ga „upijete“ što više možete.
  3. Skupite nekoliko prijatelja.
  4. Skupite višak stare hrane koju imate po kući. I vi i prijatelji.
  5. Iznesite tu hranu životinjama koje žive na ulici. Pre nego što počnete da negujete kako „imate pametnija posla“ (jer da imate, radili biste ta pametnija posla), setite se da uvek postoji neko kome je teže nego vama. Temperature ovih dana dostižu i do -35 u nekim naseljima, svuda je hladno i mokro. Životinje imaju problem da nađu i suvo (a kamoli toplo) sklonište, a o hrani da ne pričamo. Kako je teško psima i mačkama lutalicama, tako je teško i pticama. Večina ovih životinja neće preživeti zimu.Zivot je mrvica
  6. Slobodno sa svoje terase bacite mrvice i/ili stari hleb, ptice će to već nekako pronaći. Otpatke od hrane ne bacajte u smeće, već ostavite pored kontejnera, jer će uvek neka životinja pronaći put do te hrane. Pomozite koliko god možete, jer vama je to možda samo malo, a nekome je mnogo.
  7. Ako na nečijem pragu vidite sklupčanu životinju, nemojte odmag da negodujete, nego jednostavno produžite i ostavite jadnu životinju da se makar toliko ugreje.
  8. Ako imate prostora u kući, mogli biste da usvojite neku životinju sa ulice. Naši stari su imali običaj da kažu da spasavanjem neke životinje sa ulice, zapravo unosite sreću u kuću, a vi imate prilike da proverite da li je to tačno. Spasavanje jednog života bi svakako trebalo da vam bude dovoljna nagrada.
  9. Pošto se već skupili sa prijateljima, mogli biste da nabavite po lopatu za svakoga od vas i da pomognete koliko možete kako bi bar nešto od prostora oko vaše kuće, zgrade, parkinga, komšiluka postalo prohodnije. Vi ste bar u stanju da držite lopatu, a neko od starosti ili bolesti ne može ni iz kreveta da ustane.
  10. Svima vama koji uradite makar jednu od ovih stavki sa spiska – svaka čast. Čovek se ne rađa, već se čovekom postaje. Ostali koji još uvek smišljaju izgovore, preporučujem članak o dva sjajna momka koji su bez ikakve zadnje namere proveli dva dana probijajući se kroz sneg kako bi pomogli potpuno nepoznatim ljudima.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *