Kako naučiti pesmicu

Učenje pesmica nam je poznato od jako ranog detinjstva. Prvo su to bile jako kratke dečije pevljive pesmice, kasnije je došao sve ozbiljniji i ozbiljniji sadržaj. Učile su nas bake, majke, komsije, nastavnici, mi sami…
Pamćenje pesmica nekome ide teže, nekome lakše… Sve u svemu ponavljanje je majka znanja.

Kako brzo naučiti pesmicu

  1. U zavisnosti od dužine pesmice koju želite da naučite i od vremena koje imate na raspolaganju za npr. izvodjenje iste podelite pesmicu na delove (prva strofa, druga strofa)
  2. Pročitajte pesmicu od početka do kraja i trudite se da razumete njen potpuni sadržaj ili ti „šta je pisac hteo da kaže“.
  3. Nemojte brinuti oko toga da nećete stići do odredjenog dana da naučite text.
  4. Odredite danas jedan deo pesmice koji ćete ponavljati sa razumevanjem i to radite često.
  5. Odredite po danima (ili satu) koji ćete deo kada da ponavljate i nemojte brinuti ukoliko pretodni deo niste naučili najtečnije.
  6. Snimite na mobilni telefon interpretaciju pesme tj. Vaše izvodjenje pesmice kako bi Vi to odradili u najfinalijem delu.
  7. Ponavljajte, ponavljajte, ponavljajte.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Tatjana Tukić

Avatar photo

SLIČNO

Engleski jezik

Kako brzo naučiti strani jezik

Komunikacija je postala osnovni ključ da se postigne bilo šta u životu. Stoga je znanje …

3 komentari

  1. Avatar photo

    Od malena se mucim da naucim neku pesmu…I sad kad i u srednjoj treba da ucim..Dobro mi je dosao ovaj clanak.Hvala :]

  2. Ja sam pesmice/pesme oduvek ucila na ovaj nacin… :D

  3. Avatar photo

    Zato je citanje poezije i knjiga uopste van zadatka koji se mora uraditi,odlicno za vijuge :).Posle shvatis da i nije to tako tesko .Najbitnije ne raditi nista na silu vec sa razumevanjem !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *