Kako ostati srećan

U vreme tranzicije, svetske krize i političkih previranja, najvažnije je ostati zdrav i normalan. Jedino bitnije od svega je biti zadovoljan i srećan. Biti srećan je velika stvar!!!! Najvaznije je da sreću mogu činiti i male stvari, tako da možda niste ni svesni da ste u stvari srećni.
Kako ostati srecan

Kako ostati srećan

  1. Možete biti srećni i zadovoljni svakog jutra. Probudite se desetak minuta ranije nego obično i protegnite se u vašem udobnom krevetu. To ništa ne košta a smanjuje stres, i pokreće metabolizam.
  2. Umesto kafe i kofeina koji može da razdraži, probajte sa toplom čokoladom! Čokolada potpomaže lučenje endorfina ili ti hormon sreće, pa će vam tako dan započeti sa osmehom.
  3. Pozdravite komšije koje srećete. Nasmejte se i pitajte ih za zdravlje, za novosti, poželite im lep dan.
  4. Osluškujte prirodu, slušajte vrapce ujutru, po nekog štiglića koji sleću na vaš prozor, a za uzvrat im ostavite malo mrvica.
  5. Gledajte stare fotografije. Prisetite se vremena u kojima ste bili mali, tinejdzeri, zaljubljeni, izgubljeni, veseli… Prisetite se onih osećanja koja su donosila ta lepa vremena.
  6. Pozovite stare prijatelje. Sada ima toliko vidova komunikacija, ali nista nije bolje od starog dobrog fiksnog telefona. Vratiće vas u vreme kada ste dogovarali izlaske u grad sa drugaricama. Smejaćete se u isto vreme, pričati u isti glas, kao nekada!
  7. Dozvolite sebi luksuz da budete dete bar jedan dan u nedelji. Tada se družite sa svojim detetom, trčite, skačite, pevajte… Radite sve one stvari koje su vam zabranjivali kad ste bili deca. To naravno podrazumeva barice posle kiše, tonu sladoleda i lenčarenje ( bez kompjutera!!!).
  8. Delite!! Ljutnju, patnju, bol, stres… Ništa od toga ne ostavljajte samo za sebe. Kad izgovorite to sto vas muči na glas, pola problema nestane jer uvek neko može da vam pomogne da se istog i rešite.
  9. Priredite sebi iznenađenje. Izvucite najlepšu pidžamu, obujte udobne papuče i pozovite dragu osobu da zajedno gledate komedije ili slušate staru muziku. Nebitno je da li je ta osoba mama, sestra, dečko, komšinica…. Samo da vam ta osoba prija.
  10. Dajte sebi zadatak da otkrijete šta vas čini srećnima. Neka to budu sitnice, ne materijalne stvari, one koje se kriju u svakodnevnoj rutini. Otvorite dobro oči, ali i srce i dušu i mozda će te sitnice same pronaći vas i učiniti vas srećnim!!!!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Irena Stolic

Avatar photo
u tmurna vremena pronaci tracak svetlosti to je umetnost. pronaci zadovoljstvo u malim stvarima i uciniti ih velikim... to cu pokusati da podelim sa vama!

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

3 komentari

  1. Uh,ovo za gledanje starih slika,uvek me oraspolozi i bas dobro nasmeje :D,ali ovo pod tackom 8,cesto to radim ali ivek izvucem deblji kraj,nemam pravo da izjasnim svoje misljenje i raspolozenje na jednom mestu gde to stalno radim,a tamo gde to ne radim sve mi cveta tako da je to ocigledno… U svakom slucaju trudim se da me male stvari cine srecnim.To je sustina. :)

  2. Odlican i poucan clanak! :)
    Pozdrav ;)

  3. Avatar photo

    Pa većinu pokušavam da radim ali baš i ne ide. :) Šalim se. Odličan članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *