Kako brzo zalečiti opekotinu

Kada vam se dogodi da se opečete u kući vrelom vodom, vatrom ili slično, prve mere koje preduzmete dok ne stignete do apoteke ili do lekara od velike su pomoći. Upravo te prve mere uticaće značajno na posledice opekotina na koži. Želim da podelim sa vama veoma jednostavne savete i predočim vam prirodne vrste „melema“ koje baš svako ima pri ruci.
Opekotina

Kako brzo zalečiti opekotinu

  1. Stavite opečeno mesto pod mlaz hladne vode i ostanite tako oko 20 minuta.

    Ovaj metod je opšte poznat i svima će prvo to pasti na pamet. Iz mog iskustva, to i jeste najbolje pokušati odmah.

  2. Ako bol ne prestane nakon hlađenja vodom, razbijte jaje i belance jajeta namažite na opečeno mesto. Neka se belance tako osuši i skori, nemojte ispirati minimalno 15 minuta. Po potrebi ponovite ovo više puta. Bićete zapanjeni rezultatom! Belance prijatno hladi, ne postoji sredstvo koje će brže neutralisati bol, a najveća balgodet je u tome što nikakav ožiljak niti plik neće ostati od opekotine! Neverovatno, ali isprobano!
  3. Na manje opekotine, kada se koža samo malo zacrveni, biće dovoljno posuti brašno ili čak kuhinjsku so. Ne brinite, izreka „kao so na ranu“ ne važi za manje opekotine. Jod će u ovom slučaju samo pomoći.
  4. Ako ništa od ovoga ne budete imali pri ruci, kupite u apoteci ili pozajmite neku od ovih masti: Jekoderm ili MEL-OP-G melem.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *