Kako se prave šnenokle

Ljubitelji poslastica, ako vam je ponestalo ideja kako da se na brzinu zasladite i iznenadite ukućane nečim što dugo nisu jeli, evo jednog starinskog isprobanog recepta. Šnenokle može svako da napravi, ne morate imati izuzetne kulinarske sposobnosti. Spremite šnenokle brzo, jednostavano i jeftino. Ukus je zaista jedinstven, a izgled… eh, sad… ne verujem da ćete stići da procenite izgled.
Snenokle

Kako napraviti šnenokle

  1. U jedan sud odvojite belanca od 5 jaja, a u drugi žumanca.
  2. Skuvajte litar mleka i odvojite 1 času mleka za kasnije.
  3. Umutite čvrst šne od belanaca.
  4. U glavnicu ključalog mleka sipajte 4 kašike šećera, malo promešajte. U to ćete spuštati kašiku po kašiku umućenog snega od belanaca. Smanjite temperaturu na štednjaku. Ne treba da mešate. Cilj je da šne kugle plivaju i narastu u vrelom mleku. Dovoljno je 5-10 minuta.
  5. U duboku posudu izdrobite keks, pa iz mleka izvadite i ređajte šne kugle preko njega.
  6. Žumanca u drugoj posudi pomešajte sa ostatkom šećera, dodajte 5 kašika brašna, dobro promešajte i postepeno razmutite dolivajući mleko iz čaše koju ste ranije odvojili.
  7. Smesu od žumanaca sipajte u mleko koje ste prethodno koristili za belanca i na laganoj vatri kuvajte uz mešanje 10 minuta.
  8. Fil od žumanaca prelijte preko šne kugli i napravili ste vašu poslasticu.
  9. Ostavite da se ohladi , servirajte i služite se. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

2 komentari

  1. Niste napisali koliko ukupno secera ide u recept.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *