Kako obezbediti stan

Kako obezbediti stanU današnje vreme sve je više pljački i obijanja stanova pa je dodatno obezbeđenje istih neophodno za miran san. Postoji mnogo načina kako obezbediti stan a mi ćemo vam u ovom tekstu objasniti sve one najefikasnije koje se najčešće koriste.
Svaki od ovih načina obezbeđenja može da bude efikasan u borbi protiv lopova. Na ličnoj bezbednosti ne treba štedeti, jer dobra je stvar da osećaj bezbednosti uopšte može da se kupi novcem.
Ponuđeni vidovi zaštite mogu biti mehanički, elektronski ili kombinovani.

1) Obezbeđenje postojećih vrata. Prvo što možete da uradite sa najmanje troška je da obezbedite vaša već postojeća vrata. Prvi korak je da zamenite cilindar sa nekim ozbiljnijim, koji se ne može otvoriti bez ključa. Ukoliko cilindar štrči u odnosu na vrata, potrebno je ugraditi štitnik protiv lomljenja, da bi se zaštitio sam cilindar. Na štok vrata bi trebalo ugraditi čelični vinkl umesto postojećeg limenog prihvatnika. Poželjna je i zamena špijunke.

2) Sigurnosna brava. Korak više je ugradnja sigurnosne brave. Ove brave, na drvena vrata dolaze kao dodatne i nakivajuće. Postoje razne vrste različitih gabarita. Prilikom odabira sigurnosne brave najbitnije je da se vrata što bolje iskoriste i da se sa bravom ojačaju, a ne još više oslabe.

3) Sigurnosna vrata. Jedan od najefikasnijih vidova zaštite stana su sigurnosna vrata. Sigurnosna vrata bi trebalo da su od čeličnih konstrukcija sa ozbiljnim bravama koje predstavljaju problem čak i za profesionalne lopove. Njihov kvalitet je srazmeran sa cenom.

4) Alarm. Ovo je uvek dobra opcija za obezbeđenje životnog prostora. U kombinaciji sa nekim od gore navedenih rešenja pruža dosta efikasnu zaštitu od provalnika. Danas postoje opcije alarma sa dojavom, koja čak obaveštava putem mobilnog telefona kada se alarm aktivira. Firme za fizičko i tehničko obezbeđenje nude opcije monitoringa i izlazak interventne ekipe na lice mesta.

5) Video nadzor. Ovo je danas daleko dostupnija stvar nego ranije i ljudi se sve više odlučuju za ovaj vid zaštite. Kamera zabeležava svaki trenutak, a u slučaju krađe ili pokušaja krađe snimljeni materijal olakšava posao policiji. Postoji mogućnost praćenja video nadzora i preko interneta tako da i u slučaju odsutnosti možete da znate šta vam se dešava sa stanom.

Napomena:

– Gore navedeni vidovi obezbeđenja su odlična rešenja za zaštitu od provalnika i svakodnevnih sitnih lopova. Od profesionalaca nažalost ne postoji stopostotna zaštita, ali oni dobro znaju gde i zašto idu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

Kako otvoriti bravu bez ključa

Sigurno se svako od nas makar jednom našao u situaciji da je ključ od kuće/stana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *