Kako biti hrabar

Kako biti hrabarAko se i vi pitate kako biti hrabar, ovo je članak za vas. Hrabrost se često javlja u trenucima kada nemate vremena da analizirate opasnost ili u situacijama koje zahtevaju takav čin. Kada znate kako da budete hrabri možete biti bezbedni kada se ti trenutci dese jer ćete se snaći u situaciji i nećete biti kukavica. Sjajan primer hrabrosti iliti „hrabrog srca“ je i Mel Gibson, lik sa slike. Evo nekoliko stvari koje možete uraditi da biste bili hrabri.

1) Zauzmite se za ono u šta verujete. Treba da znate gde da zauzmete stav o važnim pitanjima i da budete spremni da se zauzmete za to verovanje. Morate da odlučite u šta da verujete, a ne da dopustite da vam drugi govore u šta da verujete.

2) Branite druge. Možete biti hrabri braneći ljude od nasilnika, otkrivanjem laži i možete se sprijateljiti sa nekim ko je drugačiji ili nema nijednog prijatelja. Jednostavna činjenica da stojite pored njih je čin hrabrosti.

3) Recite istinu. Jedna od najteže stvari koje treba da uradite je da budete iskreni. Hrabro je govoriti istinu, naročito kada znate da postoje posledice iskrenosti. Morate priznati kada je nešto vaša krivica i da preuzmete odgovornost za svoje postupke.

4) Znajte kada treba da odete. Ponekad jedina osoba koja prepoznaje da je ovo čin hrabrosti ste vi. Postoji linija između gluposti i hrabrosti i morate znati razliku.

5) Imajte hrabrosti. Morate biti u mogućnosti da uskratite svoje želje i stavite potrebe drugih ljudi ispred svojih. Morate imati hrabrosti da idete protiv uobičajnih društvenih očekivanja kada situacija zahteva da budete hrabri.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *