Kako izlečiti zatvor

Opstipacija ili zatvor je rasprostranjeno oboljenje današnjeg modernog čoveka.
Pogadja sve starosne grupe i gotovo da je svako bar nekad u svom životu iskusio epizodu opstipacije. Pravilnom ishranom i načinom života se rešava u najvećem broju slučajeva.
zatvor

Kako izlečiti zatvor

  1. Biti fizički aktivan – Moderan čovek provodi dosta vremena ne baveći se fizičkim aktivnostima. Čak i obična šetnja, od par sati dnevno, pospešuje i stimuliše rad creva.
  2. Piti dosta tečnosti – Žene su podložnije opstipaciji od muškaraca, a najčešći razlog jeste taj što ne unose dovoljno tečnosti dnevno. Minimum 1,5 do 2 l dnevno.
  3. Jesti voće i povrće, žitarice – Voće, povrće i žitarice sadrže dosta „vlakana“ koja se ne vare u digestivnom traktu, već kao takva, osmotskim putem povlače vodu u creva omekšavajući stolicu i olakšavaju njenu evakuaciju.
  4. Laksative koristiti uz oprez – Prekomerna upotreba može „olenjiti creva“ koja sada postaju zavisna od upotrebe istih.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Vasic

Avatar photo
Dzedaj

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *