Kako izlečiti zatvor

Opstipacija ili zatvor je rasprostranjeno oboljenje današnjeg modernog čoveka.
Pogadja sve starosne grupe i gotovo da je svako bar nekad u svom životu iskusio epizodu opstipacije. Pravilnom ishranom i načinom života se rešava u najvećem broju slučajeva.
zatvor

Kako izlečiti zatvor

  1. Biti fizički aktivan – Moderan čovek provodi dosta vremena ne baveći se fizičkim aktivnostima. Čak i obična šetnja, od par sati dnevno, pospešuje i stimuliše rad creva.
  2. Piti dosta tečnosti – Žene su podložnije opstipaciji od muškaraca, a najčešći razlog jeste taj što ne unose dovoljno tečnosti dnevno. Minimum 1,5 do 2 l dnevno.
  3. Jesti voće i povrće, žitarice – Voće, povrće i žitarice sadrže dosta „vlakana“ koja se ne vare u digestivnom traktu, već kao takva, osmotskim putem povlače vodu u creva omekšavajući stolicu i olakšavaju njenu evakuaciju.
  4. Laksative koristiti uz oprez – Prekomerna upotreba može „olenjiti creva“ koja sada postaju zavisna od upotrebe istih.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 18, prosek: 4,33

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Marko Vasic
Dzedaj

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Ostavite odgovor