Kako se hladiti tokom leta

Došlo leto i donelo sa sobom sunce i visoke temperature koje smetaju kako hroničnim bolesnicima tako i zdravim ljudima, mladima, starima, trudnicama, tinejdzerima. Takodje je donelo i osećaj slabosti, malaksalosti, pospanosti, depresije, migrene i svakojakih napasti kojih se rešavamo na razne načine. Evo par osnovnih saveta kojih se pridržavati.
hladjenje leti

Kako se hladiti tokom leta

  1. Ukoliko moramo da izadjemo iz kuće moramo paziti kako ćemo se obuči. Poznato je da ljudi u pustinjama danju na visokim temperaturama nose crne ogrtače kako bi prikupili dovoljno toplote koja će im biti od velike koristi noću kada temperatura naglo opada čak i do minus 40. Tako da crnu boju ovog leta izbegavajte. Oblaćite se u svetlijim bojama, lepršavim materijalima, širokim majicama, haljinama i japankama. Neizostavni detalji neka vam budu šeširi, naočare za sunce i lepeza.
  2. Ako ostajete kod kuće jako je bitno da ako imate klimu razlika izmedju spoljašnje i temperature u vašoj sobi bude za 5 – 10 stepeni. Ne spavajte ispod ukljućene klime jer ćete se probuditi ukočenog vrata. Tuširajte se mlakom vodom, pijte što vise vode, preporućeno je do dva tri litra i kada niste žedni. Ako se probudite malaksali uradite par vežbi koje će vas razmrdati. Danju neka su prozori zatvoreni a roletne spuštene dok noću kada je hladnije bude suprotno. Noću je najbolje da sedite u mraku jer svetlost privlači dosta bubica koje su jako dosadne i mogu ići na zivce dok vam zuje iznad glave a vi spavate.
  3. Što se hrane tiče, laka, dijetalna i ne u velikim količinama. Voće, povrće, salate, čorbe, sladoledi. Voda je obavezna, sokovi, mleko, c vitamin šumece tablete. Kafu i alkoholna pića izbegavati.
  4. Možete primeniti i ruski način hladjenja. Zapravo oni na visokim temperaturama piju čaj a umesto na bazene idu u saune tako da kada izadju iz iste osećaju se znatnije prijatnije ćak im je i hladnije.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Jedan komentar

  1. Da…sve od toga sam znala osim za 4 korak ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *