Kako se pravi krempita

Oprostite poslastičari, kada je nešto ovako omiljeno, teško je zadržati recept kao tajnu. Dragi sladokusci, danas možete obradovati svoja čula jednim jednostavnim, a tako popularnim kolačem. Priprema se brzo, lako i malo košta. Ako ste primetili da vaša deca više vole gotove kolače kupljene u prodavnici ili poslastičarnici od onih koje brižljivo spremate po receptu svoje bake, bez brige, ovo je „prava“ krempita.
krempita

Kako se pravi krempita

  1. Koru ćete napraviti na sledeći način: 1 celo jaje i 6 žumanceta umutite sa 7 kašika šećera, pa u to umešajte 7 kašika brašna i dodajte 1 kesicu praška za pecivo. Rernu malo unapred zagrejati, smesu sipati u podmazan pleh i ispeći koru koja treba da bude meka i vazdušasta. Kada se bude malo ohladila, pokušajte pažljivo koncem da je presečete na pola tako da dobijete 2 tanke kore ( neko treba da pridržava odozgo blagim ravnomernim pritiskom po celoj površini kore da se ne raspadne) .
  2. Pripremite 1,5 l mleka. Odlijte 2,5 dl u posebnu činiju. U toj činiji razmutite sadržaj 4 kesice pudinga od vanile. Ostatak mleka stavite da se kuva sa 15 kašika šećera.
  3. Umutite sneg od 6 belanaca.
  4. U ključalo mleko dodajte razmućen puding od vanile i promešajte. Isključite štednjak. Dok je još vruće dodajte umućen sneg od belanaca i masu mešajte dok se dobro ne izjednači.
  5. Na postolje ređajte koru, fil i ponovo koru. Krempitu odozgo pospite vanilin šećerom ili groždjanim šećerom.
  6. Ostavite gotovu krempitu da se ohladi, pa isecite na kocke i služite. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *