Kako izlečiti glavobolju prirodnim putem

Kako izlečiti glavoboljuGlavobolja je jako neprijatna i može je prouzrokovati puno stvari, zato ćemo vam u ovom tekstu dati savete kako izlečiti glavobolju prirodnim putem. Možda je to zbog nekog stresa, nerviranja, promene vremena, umora, neispavanosti, buke ili nečeg drugog. Šta god da je uzrok trebate ga neutralisati. Naravno, neki će odmah posegnuti za lekovima. To je u redu, ali zašto prvo ne probati izlečiti glavobolju prirodnim putem i izbeći nepotrebno korišćenje lekova.

Pitate se kako to možete uraditi? Saznajte u sledećih 5 saveta:

1) Kružnim, laganim pokretima masirajte predeo oko očiju a zatim nastavite ka slepoočnicama i temenu glave.

2) Dodajte u vašu ishranu više kvalitetnih vitamina i minerala. Najbolji efekat na glavobolju imaju vitamin C i magnezijum. Najbolji izvori vitamina C su: sok od pomorandže, sok od ananasa, jagode, mandarine, kivi, pomorandža, sok od brusnica, paradajz itd. A dobri izvori magnezijuma su: mleko, banane, integralne žitarice, zeleno povrće itd. Uvrstite što više ove hrane u vašu ishranu i ne samo što ćete delovati na glavobolju već i na ceo organizam da bolje funkcioniše i da bude zdraviji i otporniji.

3) Ukoliko niste alergični na mirise lavande i eukaliptusa, možete probati sa utrljavanjem 2 kapi njihovog ulja u predeo oko slepoočnica.

4) Probajte da se fokusirate samo na trenutno stanje. Izbacite sve loše i negativne misli iz glave. Pokušajte da očistite misli. Opustite mišiće i skoncentrišite se na to da vi želite da vas prođe glavobolja. Ponavaljajte u sebi da vas već prolazi, da se iz minuta u minuta osećate sve bolje i bolje. Pozitivna misao i jaka energija mogu učiniti čuda. Pomozite sebi, čak i u teškim situacijama mislite samo pozitvno. To je prvi korak ka izlečenju.

5) Pored ova četiri načina, možete probati i sa čajem. Različiti čajevi pomažu kod različitih bolova i problema. Za glavobolju probajte sa čajevima od kamilice i nane.

Lečenje glavobolje nekada može biti i mukotrpan proces, pa za to ako ništa od ovih saveta ne pomogne, uvek vam ostaje opcija da se obratite vašem lekaru. U slučaju da su glavobolje vrlo učestale, traženje stručne pomoći je obavezno.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *