Kako napraviti sladoled tortu

Ukoliko vam je ponestalo ideja šta da pravite za rođendan ili neku drugu proslavu, nećete pogrešiti ako se odlučite za sladoled tortu. Kremasta i hladna, ova poslastica je pravo osveženje za svakog ko uživa u kolačima i tortama. A takvih je, naravno, puno. Iako se mogu pronaći različiti recepti za pravljenje ove torte i svako je, u suštini, prilagođava svom ukusu, u ovom tekstu ćete naći klasičan način za pravljenje ove poslastice:
sladoled torta

Kako napraviti sladoled tortu

  1. Da biste napravili kore za sladoled tortu potrebno vam je 7 belanaca, 2 kašike gustina(čvrstina), oko 300g kristal šećera i malo limunovog soka. Sam postupak pravljenja kore nije nimalo težak. Sve ove sastojke je potrebno staviti u jednu dublju posudu i izmešati dok se sve ne sjedini i postane ujednačena masa. Pripremiti pleh, podmazati ga uljem i posuti brašnom i u njega izliti smesu za koru. U rerni zagrejanoj na 200 stepeni peći koru nekih 15-20 minuta.
  2. Za pravljenje fila je potrebno da pripremite sledeće sastojke: 7 žumanaca, 1 litar mleka, 1 margarin, 100g čokolade (za kuvanje ili obične), 10 krem bananica, 2 šlag krema sa ukusom vanile, 3 vanilin šećera, 16 kašika šećera, 16 kašika brašna i šlag za dekoraciju. Kada ste sve ove sastojke nabavili, možete početi sa pripremanjem fila za sladoled tortu. Mleko uliti u posudu, ubaciti svih 7 žumanaca, šećer, brašno i vanilin šećer i sve zajedno skuvati. kada je gotovo, ostaviti da se ohladi pa u smesu dodati margarin. U drugoj posudi umutiti šlag kreme i umešati ih u smesu. Sve ovo dobro izmešati, dok se ne sjedini pa podeliti u dve posude. Čokoladu otopiti i dodati je smesi u prvoj posudi. 10 krem bananica iseckati na sitno i ubaciti ih u drugu polovinu fila.
  3. Kada je sve gotovo, koru staviti na tacnu i početi sa filovanjem. Prvo stavljati žuti fil sa krem bananicama, a na njega crni fil sa čokoladom. Kada se potroši sav fil, tortu ukrasiti šlagom koji smo unapred umutili. Sladoled tortu stavite u frižider da se ohladi, najbolje je da odstoji jedan ceo dan kako bi se kora potpuno istopila. Uživajte u ukusu!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

6 komentari

  1. Avatar photo

    Hvala, probala sam, topi se u ustima…

  2. Pravila i fenomenalna jeeeeeeee.Pun pogodak.

  3. Avatar photo

    Jedna od ukusnijih torti koju sam probao! Sada mogu da napišem tekst ˝kako smazati toru u 2 zalogaja˝ :D

  4. Najukusnija torta koju sam probala svaka cast za recept.

  5. Juce sam je pravila i super je stvarno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *