Kako ublažiti strah kod dece

Svako dete ponekad oseća strah. Ali dok se od muškaraca očekuje da ne pokazuju svoje strahove, ženama je to dopušteno. To je verovatno razlog zbog kojeg one češće od muškaraca to priznaju. Ukoliko želite da ublažite strah vašeg deteta poslušajte par saveta.
Strah kod dece

Kako ublažiti strah kod dece

  1. Povećajte fizičke aktivnosti. Ispitivanjem svoje fizičke snage, mi takodje učimo da kontrolišemo svoje telo, a to nam daje povećano fizičko samopouzdanje, koje same po sebi smanjuju strah. Ta izgradnja sposobnosti može da počne nekom od onih jednostavnih igara koje naročito očevi teže da igraju sa svojim detetom. Na primer dižu ih visoko i puste da „lete“, a nastavlja se masovnim igrama i sportovima poput jahanja konja. Gimnastika je veoma dobra za fizičke sposobnosti, a možete da naučite da radite jednostavne vežbe.
  2. Pevanje je dobar način da se otera strah, ne kaže se uzalud „zviždi kad se nadješ u mraku.“ Ako često i bez posebnog razloga pevate sa svojim detetom , ono će naučiti repertoar pesama koje joj mogu poslužiti u mnogim situacijama. Postoje i kompakt diskovi i kasete za pomoć deci da savladaju strah. Ne ostavljajte svoje dete da ih samo sluša, zajedno ih glasno pevajte .Svaki put kada vaše dete oseti da je nešto postiglo, povećava se njegovo samopouzdanje i smanjuje se strah.
  3. Relaksacione vežbe su takodje dobar način prevazilaženja straha. Osoba koja ume da se opusti može sa više samopouzdanja da savlada situacije koje izazivaju strah. Uključite neko putovanje u mašti i relaksacione vežbe u priču pred spavanje. To ce vašem detetu biti pravo blago za put kroz život. Ideje za to možete da nadjete u svakoj knjižari, jer postoje mnoge slikovnice sa pričama o deci koja su savladala svoje strahove.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *