Kako izgraditi dobar odnos sa ćerkom

Dokle god ste u vezi sa svojom ćerkom tokom njene adolescencije, nećete je izgubiti. To se zna od davnina i to govori zdrav razum, a vi ćete videti da se stalno ponavlja. Kvalitet vaših razgovora s njom odlučiće koliko će se dobro ili loše razvijati vaš odnos.
Dobar odnos

Kako izgraditi dobar odnos sa ćerkom

  1. Govorite u prvom licu ono što osećate. Nije bitno koliko ste uzbudjeni, ako se držite tog pristupa, nećete pogrešiti. Recite na primer „taj haos u tvojoj sobi me izludjuje“ ili „suviše sam besna da bih mogla da govorim“. Izbegavajte rečenice sa ti poput „ti si neuredna i nedruštvena“. Na taj način vaša ćerka nema priliku da vam protivreči.
  2. Bavite se odredjenim situacijama: „Ne,nije u redu da sad gledaš tv. Dogovorile smo se da prvo domaći uradiš“ ili „Kavez sa zamorcima je još uvek prljav, molim te ga očisti.“
  3. Prihvatite ozbiljno njena osećanja i izrazite šta uočavate u vezi sa njima: „Vidim, ti si tužna, šta se dogodilo?“ ili joj predložite neku zabavu, odvedite je u pozorište na neki urnebesni komad ili na dobru klopu, jer to uvek vraća osmeh na lice.
  4. Svako ima prava na svoja osećanja. I vaša ćerka ima pravo da izražava svoja, kao što i vi imate pravo da izražavate vaša. Osećanje koje vaša ćerka pokazuje prihvatite kao zahtev za nečim o čemu će se diskutovati kasnije. Strašnim osećanjima je potreban period smirivanja pre nego što se može govoriti o njihovim uzrocima. Zato ne navaljujte, sama će vam se otvoriti kad se malo glava ohladi.
  5. Često pohvalite svoju ćerku. U porodicama gde se ćlanovi osećaju dobro, uglavnom ide jedan kritički komentar na svakih pet pozitivnih. Proverite kako stoje stvari s tim u vašoj porodici i pokušajte da dostignete taj odnos od jedan prema pet.
  6. Ne koristite uopštavanja, jer ako to radite, vaša ćerka neće imati priliku da izbegne optužbu. A i istina je da niko nije uvek neprijatan, prljav i nezainteresovan i nije sve iritirajuće, preteško i dosadno. Prebacivanja ovog tipa obeshrabruju.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Kako uciniti roditelje srecnim

Kako učiniti roditelje srećnim

Ti si moj lepi roditelj, sa mudrim odlukama u životu! Zar ova rečenica nije san …

2 komentari

  1. Avatar photo

    исто као и са сином, не видим разлику.

  2. Avatar photo
    kristina radovic

    kao majka 3 cerke,od kojih su dve u -ludim godinama-slazem se sa svim gore napisanim,mogu samo da dodam svoje licno iskustvo.cutite i slusajte svoje dete.kakav god problem (za njih neresiv),vase dete ima,ukoliko ne navaljujete i ispitujete,samo ce vam reci,a onda razgovarajte i ponasajte se prema vasem detetu,kao prema najboljoj prijateljici.ono to i jeste.tako ce te uvek biti u toku desavanja u zivotu deteta i uvek ce vam se obratiti za savet.mozete pomoci i nekoj drugarici vase cerke.prihvatice vas u svoje drustvo,ponasati se prema vama kao prema -dragoj saveti-.ali OPREZ-nikad nemojte prenositi bilo kome to sto su vam poverile.imacete divan odnos sa decom,ponovo ce te osetiti radosti sazrevanja,kao moja majka samnom,ja sa mojim malim,velikim devojcicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *