Kako učiniti roditelje srećnim

Ti si moj lepi roditelj, sa mudrim odlukama u životu! Zar ova rečenica nije san svakog roditelja. Nisam sigurna da su je roditelji mnogo puta čuli. Uvek postoji jaz generacija, ali i težnja nas dece da budemo drugaciji, bolji, pametniji, od onih koji su nas rodili. A šta to treba roditeljima da bi bili srećni.
Kako uciniti roditelje srecnim

Kako učiniti roditelje srećnim

  1. Svako je od nas dete, dok ne postane roditelj. Stavite se u poziciju roditelja i ne radite ništa od onoga što ne bi ste voleli da vaša deca rade vama!
  2. Pokušajte da saslušate ono što vam roditelji imaju reći. Nije samo fraza da onaj koji sluša je mudriji. Slušanjem učimo, a roditelji nemaju krajnju nameru prema deci, sem one najbolje.
  3. Pamtite. Pamtite sitne datume (godišnjice, rodjendane, dešavanja) i pokušajte im čestitati na prikladan način. Poklon nije uvek najbitniji, nekad je vaše prisustvo bitnije. Odreknite se prekovremenog na poslu, ili kafe sa dosadnom prijateljicom. Pročitajte i članak kako bolje pamtiti.
  4. Odredite prioritet. Odredite ga tako da vam jedan dan u nedelji bude prioritet u druženju sa mamom i tatom. Tako ćete pokazati svojoj deci kako se roditelji poštuju i kako se treba odnositi prema njima. Jednog dana će vam se trud isplatiti.
  5. Pokažite da ste srećni i zadovoljni. To će im biti istinsko priznanje da su uspeli, jer samo srećno dete odrasta u zadovoljnog i srećnog coveka, a za roditelje nema veće sreće od sreće njegovog deteta.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Irena Stolic

Avatar photo
u tmurna vremena pronaci tracak svetlosti to je umetnost. pronaci zadovoljstvo u malim stvarima i uciniti ih velikim... to cu pokusati da podelim sa vama!

SLIČNO

Starije osobe

Kako se ponašati prema starijim osobama

Sukob između starih i mladih generacija je star koliko i čovečanstvo. To je normalna pojava …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *