Kako čorbom protiv prehlade

U vreme ledenih zimskih dana lako dolazi do prehlade. Rado biste pojeli i popili nešto toplo da vas zagreje. Važno vam je da hrana koju unosite u organizam bude zdrava. Tražite nešto što može da ojača imuni sistem ili ubrza ozdravljenje. Ren je namirnica koju tražite! Pogledajte kako da napravite čorbu od rena.

corba-za-prehladu

Kako čorbom protiv prehlade

  1. Ako ste se uverili u lekovitost belog luka, ren će vas isto toliko oduševiti. Isparljiva sumporna ulja sprečavaju infekcije ždrela i disajnih puteva. Sadrži bitne minerale i vitamin C. Ima odlično antibakterijsko dejstvo i uništava gljivice i druge parazite koji napadaju organizam.
  2. U ishrani se koristi se uglavnom kao salata ili začin. Pošto ima jak ukus i veoma je ljut, male količine rendanog rena dovoljne su kao dodatak uz tople supe, meso, ribu, pečenje.
  3. Čorba od rena:
    Ogulite i iseckajte na kocke krompir i koren kelerabe. Možete naseckati i listove kelerabe, ali ostavite jedan za dekoraciju. Dodajte kolutiće praziluka i šargarepe. Povrće stavite u dublju šerpu, prelijte vodom i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omekša. Po ukusu dodajte soli, bibera i vegete.
  4. Narendajte ren i dodajte ga kuvanom povrću. Nastavite sa kuvanjem još nekoliko minuta.
  5. Kada povrće bude gotovo, sklonite sa grejne ploče ii mikserom umutite smesu. Na kraju treba dodati pavlaku za kuvanje i izjednačiti masu.

Ovo zdravo jelo se služi toplo i možete ga dekorisati lisićima kelerabe.

Potrebni sastojci: 150 g rendanog rena, 4 krompira, 1 keleraba, 1 manji praziluk, 1 šargarepa, 150 g pavlake i začina po želji.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

uzicka proja

Kako se sprema užička proja

Proja se pravi od kukuruznog brašna i veoma je zdrava. U gladnim godinama ona je …

4 komentari

  1. Avatar photo

    mmm..nista bolje od fine corbice od povrca :)

  2. Nisam znala do sad da corba tolko pomaze u pobedjivanju prehlade svakao cu poslusati ovaj savet.

  3. Avatar photo

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :D

  4. Aleksandar Markovic

    WOOOOW ovo me je izleciloo,hvala punoo nisam mogao da disem koliko mi je nos bio zapusen od prehlade,a sada aaaaa :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *