Kako bolje učiti

Kako bolje učitiDa li ste jedan od nebrojenih učenika koji ne mogu efikasno da uče ni za šta na svetu i pitaju se kako bolje učiti? Počnete sa dobrim namerama i na kraju završite samo sa solidnim ocenama? Evo nekoliko brzih saveta koji vam mogu pomoći da dostignete više.

1) U redu je da prvi korak bude pronalaženje mesta za učenje. Ovu oblast treba da čine dve stvari. Da nema gužve i da ne bude blizu vašeg kreveta. Možete videti da većina studenata pravi grešku jer uče u ili oko svojih kreveta. Tako što ćete imati odvojene oblasti to će vas naterati da razmišljate da ste tu da učite, a ne da spavate ili da se opustite, čemu služi krevet.

2) Saznajte koje vas sitnice teraju da bolje učite. Svi ljudi se razlikuju kada je u pitanju koncentracija. Ako vam je potrebna apsolutna tišina, nađite lepo mirno mesto gde nećete biti uznemiravani. Ako vam je potrebno malo buke, to je u redu, nađite prometnije mesto i učite.

3) Pronađite svoj stil učenja. Toliko puta se studenti ističu u jednoj oblasti i budu slabi u drugim jer to drugo nije usaglašeno sa njihovim sposobnostima za učenje. Da li naučite više dok čitate? Šta mislite o slušanju? Ili o radu? Ova pitanja će vam pomoći da se usredsredite na efikasnu strategiju za učenje.

4) Ovo je prilično radikalan korak – isključite svoj mobilni telefon. Ili u najmanju ruku ga stavite na silent mode. Dok studirate isključivanjem sebe od ometanja će dovesti do produktivnijeg učenja i boljih ocena.

5) Tačno odredite vreme kada ćete svakodnevno učiti. Ulazak u ovu rutinu je isto što i reći da morate da vežbate, a morate da učite .

6) Izbegavajte Facebook. Znamo da je Marija upravo raskinula sa svojim dečkom ali u suštini da li je zaista toliko važno da razgovarate sa njom više od dva puta godišnje? Takođe, kupite neke pepermint bombone ne samo da su slatke, nego će takođe i povećati vaše učenje. Imajte neke grickalice pri ruci kada morate kasno noću da učite, kao i dosta vode.

7) Svaka dva sata ili tako nešto (možda manje, a možda i više, zavisi od osobe) napravite pauzu. Prošetajte, neka vam prostruji krv. Ovo će vam pomoći da se oslobodite dosade i kada ponovo uzmete knjigu u ruku možete vrlo brzo naučiti.

8) Nakon što ste postigli svoj cilj, častite se. Ovo ne samo da će biti dobro za vas, nego će vas naterati da opet nekad uradite isto.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

Engleski jezik

Kako brzo naučiti strani jezik

Komunikacija je postala osnovni ključ da se postigne bilo šta u životu. Stoga je znanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *