Kako smršati zdravo

Ako se pitate kako smršati zdravo, ovo je članak za vas. Gojaznost je svakako postala najveći zdravstveni problem i opsesija današnjice. Odmah da vam kažemo da smršati brzo nije lako a ni preporučljivo. Brzo skidanje telesne težine uz industrijske preparate može da da kratkoročno rešenje, ali uz moguće posledice više ili manje ozbiljne. Zbog toga prirodan način mršavljenja je pravo, jedino zdravo i dugoročno rešenje.

Kako smršati zdravo

Kako smršati zdravo?

1) Donesite čvrstu odluku i napravite dugoročan plan vaše dijete. To podrazumeva promenu načina ishrane, redovnu fizičku aktivnost i snažnu volju da istrajete.

2) Prva stavka koje morate da se pridržavate je unos od 2-3 l vode dnevno. Od pomoći vam mogu biti biljni ili prirodni nezaslađeni napitci. Alkohol i gazirana pića neka postanu prošlost. Sebi možete dati oduška sa čašom vina uz ručak.

3) Uđite u kuhinju i uklonite sve namirnice koje nisu zdrave, pre svega slatkiše, punomasne proizvode, suhomesnato, gazirana i alkoholna pića. Ukoliko ne živite sami oformite svoju policu namirnica u frižideru i ostavite. Samolepljivim papirićima ili nalepnicama obeležite svoju hranu i skrenite pažnju svojim ukućanima da vode računa da ne ostanete bez istih. Koristite manji tanjir nego obično, da ne bi došlo do nepotrebnog unosa hrane. Pekaru i kioske zaboravite!

4) Sveže voće i povrće neka vam budu glavni sastojci obroka. Izbegavajte crveno meso i jedite što više ribe. Beli hleb zamenite pirinčem ili integralnim pecivom. Počnite da planirate svoj dnevni meni i odvojte vreme za pravljenje istog, da ne bi došli u iskušenje da pregladnite ili spas nađete u brzoj hrani. Doručak neka vam bude obavezan, a večeru zamenite voćem ili biljnim čajem. Nemojte da vam poslednji obrok bude posle 8 sati uveče. Tačno odredite vreme kad ćete jesti i pridržavajte se toga. Imajte bar 3-5 manjih obroka dnevno.

5) Vežbe, šetnja, trčanje, plivanje, vožnja bicikla i ostale fizičke aktivnosti neka vam postanu deo svakodnevnice. Za bolje sagorevanje masti i ubrzavanje metabolizma 30–60 minuta vežbanja je potrebno. Počnite sa laganijim vežbama i svake nedelje postepeno pojačavajte tempo. Ukoliko se u startu preforsirate može doći do ozbiljnih povreda koje će vam poremetiti prvobitni plan.

6) Na posao krenite pola sata ranije i ukoliko idetekolima parkirajte automobil malo dalje da bi imali vremena da prošetate. Ako idete autobusom, siđite jednu stanicu ranije nego obično i prošetajte. Jutarnja rekreacija je najefikasnija.

Napomene:

– Pod normalnim gubitkom telesne mase podrazumeva se od 0.5kg – 1.5kg nedeljno

– Šolja mleka pred spavanje vam usporava metabolizam, zato je bolje zamenite nekim biljnim čajem koji ne sadrži tein ili kofein.

Vaša reklama u ovom članku? Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija.

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 29, prosek: 4,79

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jasna Marković
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

povrce

Kako mršaviti pomoću povrća

Kao što i većina nas već zna, povrće je od vitalnog značaja za konzumiranje, bilo …

Ostavite odgovor