Početna > Zdravlje i lečenje > Tretmani i samopomoć > Kako skinuti temperaturu prirodnim putem

Kako skinuti temperaturu prirodnim putem

Temperatura sama po sebi obično nije opasna. To je normalna i zdrava reakcija tela na bolest odnosno znak da se telo bori sa infekcijom i da imunološki sistem funkcioniše. U biljnoj apoteci možete pronaći puno sastojaka za skidanje temperature prirodnim putem, koji izazivaju znojenje i na taj način oslobađaju organizam od otrovnih materija.

Skidanje temperature prirodnim putem

Evo nekoliko saveta za skidanje temperature prirodnim putem:

1) U slučaju povišene temperature telo gubi mnogo tečnosti, a sa njm i dragocene vitamine i minerale. Zbog toga veliki unos tečnosti u vidu čajeva i drugih toplih napitaka i mnogo svežeg voća su prvi korak ka ozdravljenju.

2) Domaći sok od maline snižava temperaturu i vraća životnu snagu bolesnika. U malo vode, skuvajte maline, a zatim topli napitak pijte ujutru i uveče. Ovo je dobar primer da prirodna medicina ne mora biti gorka.

3) Biljni čaj za terapijsko znojenje se sastoji od 20g cvetova kamilice, 20g majčine dušice koji deluju antiseptički i ublažuju upalu i 20g cvetova lipe koji izazivaju znojenje. Ključalom vodom prelijte biljnu mešavinu (na jednu šolju ide 1 kafena kašika bilja). Pustite da odstoji 10 min, ocedi i popijte par šolja na dan.

4) Pranje tela sirćetnom vodom ima blagotvorne efekte. Pre kupanja, sunđerom natapljenim sa razblaženim sirćetom istrljajte telo, zatim se istuširajte toplom vodom (ne preterano vrelom), uvijte se u zagrejan peškir i pravo u krevet.

5) Majčina dušica takođe olakšava i disanje. Sa 1 litrom ključale vode prelijte 20g majčine dušice i 30g svežeg limuna. Ostavite da odstoji dok se ne ohladi, zatim procedite napitak i pijte 3 puta dnevno.

Napomene:

– U slučaju visoke temperature, kao prevenitivu protiv gripa treba koristiti isceliteljsku moć belog luka. Zgnječite veliki čen i dodajte ga vrućoj supi.

– Najpreciznija visina temperature se uspostavlja merenjem pre obroka (na prazan želudac). U toku dana treba meriti temperaturu 2-3 puta.

– Lekovi za snižavanje temperature se mogu dobiti i bez recepta pa je njihova primena nekada neracionalna i velika opasnost za decu. Zbog toga, savet lekara je vrlo poželjan.

Oceni clanak

Oceni clanak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 57, prosek: 4,56

Loading...Loading...

Zabrana kopiranja clanka

Zabrana kopiranja clanka

Ceo sadrzaj ovog clanka je vlasnistvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugacije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i koriscenje materijala bez navodenja autora i linka ka izvoru, ili koriscenje u komercijalne svrhe smatra se krsenjem autorskih prava i podleze zakonskim sankcijama.

O autoru:

Add Comment RegisterNapiši komentar