Kako biti jak

Ako se pitate kako biti jak, znajte da se to može odnositi na mentalno jakog, a i na fizički jakog čoveka. U ovom članku ćemo vam dati neke savete kako postanete jaki na oba polja.
kako biti jak

Kako biti jak

  1. Samopouzdanje. Da bi ojačali vašu mentalnu snagu, morate poraditi na vašem samopouzdanju. Verujte u sebe i u sve ono što radite. Nemojte misliti da ste loši i da su neki drugi bolji. Uvek imajte na umu da zaslužujete samo najbolje, da ste najbolji, da ste super, da extra izgledate itd. Konstantno sebi dolivajte novu dozu samopouzdanja da ojačate mentalno.
  2. Samokontrola. Kontrolisati sebe i svoje emocije je jako bitno. Morate ovladati sobom i svojim strahovima, željama, emocijama. U trenutcima kada ste jako nervozni, trudite se se smirite i budete što je više moguće staloženi. Budite hladne glave, kontrolišite se i ne dozvolite da vas nebitne sitnice poremete i pokvare vam raspoloženje.
  3. Uspeh i zadovoljstvo u životu. Budite zadovoljni sobom, budite, srećni, budite nasmejani. Ojačajte iznutra i ne dozvolite da vam bilo šta poljulja taj jak stav.
  4. Teretana. Učlanite se u obližnju teretanu i počnite da vežbate. Odlazite redovno na treninge, nemojte biti lenji. Budite uporni i istrajni. Trenirajte snažno i nabacite mišićnu masu. Postanite jaki i fizički. Ne kaže se džabe u zdravom telu, zdrav duh. Jedno drugo povlači sa sobom, i kada ojačate fizički, ojačaćete i psihički. Preporučujemo ovu teretanu u Beogradu.
  5. Ishrana. Jedite zdravu i kvalitenu hranu punu proteina. Ako želite možete u svoju ishranu uvrstiti i neke suplemente poput proteina, kreatina ili običnih vitamina i minerala. Ojačajte sopstveni imunitet.
  6. Sport. Krenite na neki sport koji će vas dodatno ojačati fizički. Ili se upišite na neku borilačku veštinu kao što je krav maga, tekvondo ili slično. Sve što vas ne ubije, ojača vas, a to i jeste vaš cilj!

Oceni clanak

Oceni clanak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 57, prosek: 4,75

Loading...Loading...

Zabrana kopiranja clanka

Zabrana kopiranja clanka

Ceo sadrzaj ovog clanka je vlasnistvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugacije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i koriscenje materijala bez navodenja autora i linka ka izvoru, ili koriscenje u komercijalne svrhe smatra se krsenjem autorskih prava i podleze zakonskim sankcijama.

O autoru:

Add Comment RegisterNapiši komentar