Kako lečiti anemiju

Osobe koje duže vreme osećaju slabost, vrtoglavicu, imaju lošu koncentraciju i bledi su, a nemaju apetit imaju simptome anemije. U većini slučajeva anemija pogađa ljude i decu koji se nepravilno hrane, žene sa obilnim menstruacijama ili dojilje. Gvožđe je osnovna sirovina hemoglobina. Ako analiza krvi potvrdi da ste anemični, znajte da je pojava česta i ne mnogo opasna, ali da je potrebno duže vreme da se izleči. Evo nekih saveta:
anemija

Kako lečiti anemiju

  1. Potrudite se prvo da otkrijete uzrok zbog koga ste postali anemični i trudite se da ga eliminišete.
  2. Doktor će prepisati gvožđe u tabletama koje morate uzimati redovno i onoliko dugo koliko je prepisano. Međutim, od njih vam posle nekog vremena može biti muka, možete imati glavobolje ili poremećaj stolice. To bi mogao biti znak da treba smanjiti dozu ili preći na lečenje prirodnim putem.
  3. Kupite sirovu cveklu na pijaci, izrendajte je i stavite u pola kilograma meda. Tu dodajte 3 krupnije rendane šargarepe i iscedite sok od jednog limuna. Slobodno ubacite i poneku krišku. Promešajte, sipajte u staklenu teglu i ostavite da odstoji nedelju dana. Nakon toga uzimajte svakog jutra po jednu supenu kašiku ovog prirodnog preparata. U narednih mesec dana osetićete poboljšanje.
  4. U ishranu unesite sledeće namirnice bogate gvožđem dok ne ozdravite, bez obzira da li ih volite ili ne. Koristiće vam džigerica, junetina, sardine, krompir pečen u ljusci, spanać, grašak, pasulj i jaja. Od voća je najdelotvornija borovnica, ali dobri su i grožđe, višnje, kajsije, jagode i suve šljive.
  5. Maloj deci dajte da piju kozijeg mleka. U ovom slučaju biće delotovrinije i od majčinog mleka, koje je najbolje za imunitet.
  6. Budite što više na svežem vazduhu. Kiseonik i hemoglobin su u stalnoj interakciji u organizmu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

vitamin c

Kako vitamin C utiče na naš imunitet

Vitamin C igra glavnu ulogu u stvaranju kolagena, koji je važan za rast i obnavljanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *