Kako se pravi koktel Manhattan

Kokteli su se prvi put pojavili u 19. veku i predstavljali su mešavinu destilisanog alkohola, šećera, gorkih pića i vode. Danas većina koktela dolazi u raznim varijacijama, ali većina recepata ne odstupa mnogo od originalnih recepata. Manhattan je jedan od najstarijih koktela koji je nastao 1870. godine, a služen je na Menhetnu u Njujorku, po čemu je i dobio ime. U ovom tekstu otkrićemo vam kako da napravite ovaj jak, ali jednostavan koktel koji se smatra jednim od najboljim na svetu.
koktel-manhattan

Kako se pravi koktel Manhattan

  1. Da biste napravili koktel Manhattan po originalnom receptu, biće vam potrebno nekoliko osnovnih sastojaka: viski, vermut i Angostura biter, a za dekoraciju pripremite jednu maraskino višnju i malo narandžine kore za premazivanje. Za one koji se ne razumeju najbolje u barsku terminologiju, Angostura biter je gorki liker koji je naziv dobio po Venecuelanskom gradu Angosturi. To je jedan od najpopularnijih bitera koji sadrži više od 40 aromatičnih sastojaka, kao što su đumbir, karanfilić, cimet i morski oraščić. Pošto je malo teže nabaviti ovo piće, za pravljenje Manhattan koktela će vam poslužiti i bilo koji drugi biter koji možete da nabavite.
  2. Odmerite 20 grama vermuta i 70 grama američkog viskija i sipajte u visoku čašu koju ste prethodno pripremili.
  3. Dodajte jednu kašičicu bitera i nekoliko kockica leda. Sad sve to polako pomešajte, ali budite obazrivi da ne zamutite miks.
  4. Ovaj koktel se najčešće servira u čaši za martini zbog vizuelnog utiska pa je najbolje da i vi to učinite. Pre pravljenja koktela, čašu stavite u frižider da se dobro ohladi. Kada je izvadite, ubacite u nju jednu maraskino višnju, a pripremljenu mešavinu procedite u čašu. Ivicu čaše temeljno premažite korom od pomoranže, ali je nikako ne stavljajte u koktel.
  5. Vaš koktel je sada gotov i spreman za ispijanje. Živeli!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

koktel kosmopolitan

Kako se pravi koktel Kosmopoliten

Kosmopoliten ima prijatnu ružičastu nijansu i dobro je balansiran između slatkog (triple sec/sok od pomorandže) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *