Kako se pravi koktel Pina Colada

Jedan od najpopularnijih koktela, Pina Colada, nastao je davne 1957. godine u Portoriku. Kao i većina drugih koktela i ovaj ima razne varijacije i može se pripremati sa raznim dodacima, ali je kokos neizostavan sastojak ovog pića. Tropski miris definitivno doprinosi primamljivosti ovog koktela, a postoji i vrlo jednostavan način da ga i vi sami spremite kod kuće i uživate u njegovom prijatnom ukusu.
Pina Colada Cocktails

Kako se pravi Pina Colada

  1. Glavni sastojak Pina Colade, koktela koji je idealan za letnje osveženje, jeste kokosovo mleko ili kokos šlag. Možete izabrati varijantu koja vam više odgovara, koktel će u svakom slučaju biti veoma prijatnog ukusa. Po originalnom receptu trebali biste da ovo piće pripremate sa kokosovim mlekom, ali ako u prodavnici ne možete da nađete svež kokos i druga varijanta će dati isti rezultat. Dakle, pripremite 25 ml kokosovog mleka (ili šlaga), 100 ml soka od ananasa (najbolje svežeg), 30 ml belog ruma i 30 ml tamnog ruma, iako se ovaj koktel često pravi bez ovog sastojka jer je mnogo skuplji od belog ruma. Ako možete da priuštite tamni, odlično, a ako ne, slobodno ga izostavite.
  2. Pripremite blender ili šejker i ubacite nekoliko kockica leda, a zatim dodajte rum, sok od ananasa i na kraju kokosovo mleko ili šlag.
  3. Sve sastojke dobro izmiksajte u blenderu na najvećoj brzini.
  4. Uspite koktel u visoku čašu koju ste prethodno ohladili u frižideru i dekorišite je.
  5. Za ukrašavanje koristite tri kriške ananasa koje ste izrezali na trougliće ili kockice i dodajte jednu trešnju.
  6. Pina Coladu servirajte sa slamčicom, a ako želite možete u čašu staviti i jedan ukrasni kišobrančić. Vaš koktel je spreman i možete da uživate u predivnom tropskom ukusu!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

koktel kosmopolitan

Kako se pravi koktel Kosmopoliten

Kosmopoliten ima prijatnu ružičastu nijansu i dobro je balansiran između slatkog (triple sec/sok od pomorandže) …

2 komentari

  1. Kad cuje Pina kolada, uvek pomislim na Del Boja iz cuvene serije Mucke :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *