Kako izlečiti herpes na usnama

Herpes je infekcija koja je obično izazvana virusima Herpex simplex tip1. Pojavljuje se u obliku sitnih mehurića na usnama ili oko njih, kao i u predelu nosa. Područje zaraženo ovim virusom može da počne da svrbi ,ili će biti vrelo, nadraženo i bolno. Dan-dva nakon toga se pojavljuje mehurić koji raste sve dok ne prsne. Na tom mestu nastaje otvorena rana koju vremenom pokriva krasta, koja se nakon nekog vremena sasuši. Herpes ne samo što je veoma neprijatan on se i veoma lako može preneti. Zbog toga evo nekih saveta o prevenciji i lečenju herpesa.
herpes

Kako izlečiti herpes na usnama

  1. Kad se čovek jednom zarazi ovim neprijatnim virusom ili će steći imunitet na sledeće infekcije ili će virus ostati latentan u koži dok ga nešto ponovo ne aktivira. Ponovno pojavljivanje može biti uzrokovano različitim izazivačima (kao što je prehlada, stres, umor i iscrpljenost, jaka sunčeva svetlost, izrazito visoke ili niske temperature, loša ishrana itd).
  2. Naravno u sprečavanju pojavljivanja herpesa najbitnija je prevencija. Pre svega to se odnosi na jačanje imuniteta. Potrebno je zdravo se hraniti i unositi u organizam dosta vitamina. Naravno u jačanju imuniteta pomaže i dovoljno spavanje i redovno vežbanje. Što se tiče prevencije veoma je važna i lična higijena kao i pribor koji se koristi kao što su čisti peškiri, umivanje i izbegavanje ljubljenja sa osobama koje su zaražene.
  3. Medjutim ukoliko do infekcije ipak dodje neophodno je početi sa lečenjem što pre.
  4. Postoje mnogi prirodni tradicionalni lekovi protiv ovog virusa. U početnoj fazi na zaraženo mesto je potrebno staviti vatu natopljenu hladnom kafom bez šećera. Takodje kockica leda može biti od pomoći.
  5. Lekovi koji sadrže neven sprečavaju da se koža ispucala od herpesa zarazi bakterijama. Cvetove nevena treba zdrobiti, a tečnost tako dobijenu uz pomoć vate treba naneti na zaraženo područje.
  6. Propolis je veoma lekovit ,a i ovom slučaju može pomoći i to direktnim nanošenjem na herpes. Mogu pomoći i vazelin, krema od matičnjaka, alkohol, cinkova krema.
  7. Što se tiče lekova iz apoteke to su uglavnom lekovi na bazi aciklovira koji može dosta da ublaži simptome, kao i razni flasteri koji se stavljaju direktno na zaraženo mesto.
  8. Ovo su stvari koje možemo uraditi kod kuće u borbi protiv ovog neprijatnog virusa. Medjutim ukoliko herpes ne prodje za nedelju dana potrebno je OBAVEZNO se obratiti lekaru.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

vitamin c

Kako vitamin C utiče na naš imunitet

Vitamin C igra glavnu ulogu u stvaranju kolagena, koji je važan za rast i obnavljanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *