Kako se primenjuje dijeta pod nazivom „pet faktora“

Mnogo puta nam se dešava da preteramo sa hranom i pićem pogotovo kada su aktuelni brojni praznici i slave i naravno to rezultira pojavom par kilograma viška. Tada na red dolaze brojne dijete. Sada su razvijene brojne dijete, a ona koja je u poslednje vreme dosta aktuelna, koju dosta primenjuju svetske zvezde jeste upravo dijeta pod nazivom „pet faktora“.

dijeta pet faktora

Kako se primenjuje dijeta pod nazivom „pet faktora“

  1. Dijeta nosi ovaj naziv jer se sve vrti oko broja 5. Patenirao ju je poznati trener holivudskih zvezda Harli Pasternek, tako da često u novinama možemo pročitati da svetske zvezde kao što su na primer Hali Beri, Eva Mendez, Megen Foks i brojne druge za svoje zgodno telo mogu pre svega zahvaliti ovom režimu ishrane.
  2. Ova dijete je veoma popularna pre svega jer omogućava gubljenje viška kilograma dosta brzo i jednostavno i što je najvažnije bez gladovanja.
  3. Dijeta se zasniva na 5 obroka dnevno, traje 5 nedelja, a režim ishrane se može prekršiti 5 puta.
  4. Ono što je takođe značajno kod ove dijete jeste što uključuje i fizičku aktivnost koju treba sprovoditi 5 dana u nedelji i da uključuje 5 različitih vežbi koje će trajati po 5 minuta.
  5. Ishrana je pre svega zasnovana na malim ali čestim obrocima gde bi svaki od tih obroka trebao da sadrži nemasne proteine, ugljane hidrate (na primer grašak, šargarepa, pirinač kao i voće ), brojne osvežavajuće napitke bez šećera, kao i vlakna koja će omogućiti da se osećate sito.
  6. Jedan dan u nedelji možete da jedete šta god poželite.
  7. Za doručak možete kombinovati: ovsenu kašu sa jabukom i cimetom, kajganu od belanca sa integralnim hlebom, integralni hleb sa marmeladom, jogurt, paradajz, komad nemasnog sira takođe sa integralnim hlebom.
  8. Za ručak: ćureće ili pileće meso sa pirinčem, paradajz čorba, tunjevina, integralne špagete sa paradajz sosom, fileti ribe sa grilovanim povrćem. Naravno uz to možete jesti salatu i integralni hleb.
  9. Za večeru: rižoto sa morskim plodovima, parče ribe, krompir pečen u ljusci, musli sa mlekom ili jogurtom. Naravno podrazumeva se i salata.
  10. Kao medjuobroke možete jesti: voće, voćnu salata, jogurt, šaku koštunjavog voća (orahe,bademe), salatu,pa čak i krišku integralnog hleba sa nemasnom šunkom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

kako da se ne udebljate

Kako da se ne udebljate

Mi žene smo večito na nekim dijetama. Onda izbegavamo sve živo –  slatkiše što nam …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Što se tiče vode potrebno je unositi minimum 25 ml po kg telesne težine! Naravno sve zavisi i od fizicke aktivnosti i njenog intenziteta. Pošto se u ovoj dijeti spominje i fizička aktivnost, znači da bi trebalo da pijete 2 – 3 l vode. Voda takođe ubrazava metabolizam (dve čaše vode ubrzavaju metabolizam za 24%).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *