Kako prepoznati bolesti pomoću bubuljica

Svako od nas je makar jednom imao bubuljicu ili više. One mogu biti primetne kao malo, jedva vidljivo crvenilo, ali ukolilko se dodiruje regija gde se ona stvorila ili ukoliko se tu skuplja prljavština (npr. niste skinuli šminku ili dodirujete prljavim rukama) ona vrlo lako može postati vidljivija. Istraživanja pokazuju da ljudi u proseku oko 65 puta dodirnu deo lica gde raste bubuljica. Na razvoj bubuljica mogu da utiču različiti faktori, kod nekoga je to stres, kod drugih hormonske promene, neuravnoteženost u ishrani. Verovatno ste probali sve preparate i uvideli da nema pomoći, da su one i dalje tu. Ali Vi i dalje ne znate zašto Vam izlaze bubuljice…

Kako prepoznati bolesti pomoću bubuljica

A da li ste ikada čuli za mapiranje lica? Ukoliko niste, to je veoma važno za otkrivanje tajne problematične kože. Različiti dermatolozi su zajedno došli do rešenja pomoću analiziranja kako se koža ponaša i drevne kineske medicinske metode i zaključili da postoji pametniji način da se tumači i leči nesavršena koža pomoću tehnike zvana „mapiranje lica“.

Tehnika „mapiranje lica“ je vrsta analize kože koja objašnjava zašto i kako su određene oblasti Vašeg lica povezane sa ostalim delovima tela. Zvuči neverovatno? Tek ćete da otkrijete!

Jeste li se ikada zapitali, zašto Vam bubuljice izlaze na nekim delovima tela, a na drugim ne? Zamislite svoje bubuljice kao znak „X“ na mapi koja je ustvari Vaše lice. Različite zone odgovaraju različitim problemima. Sa ovom mapom, možete da saznate stvarne uzroke Vaših bubuljica i da pravilno utvrdite kako da sprečite da Vam se ponavljaju. Zamislite da ste ovo znali još u tinejdžerskom dobu!

Šta Vam govore Vaši „X“-ići?

Koristeći tehniku mapirajanja lica dobićete informacije šta se dešava sa Vašim telom i to je veoma dobro jer ćete uvideti kako stojite sa Vašim zdravljem.
mapa lica
Na slici su Vam u brojevima prikazane zone. Pogledajte šta koja znači.

  1. Zona 1 i 3: Ukoliko imate bubuljice na ovim delovima lica, imate problem sa bešikom i digestivnim sistemom. Savet Vam je da poboljšate svoju ishranu i da pijete više vode.
  2. Zona 2: Ovde je problem u jetri. Pokušajte da smanjite sa alkoholom, jedite manje teške hrane i manje mlečnih proizvoda. Ovo područje takođe može da ukazuje da ste alergični na neku hranu. Ispitajte na koju.
  3. Zona 4 i 10: Bubrezi Vam ne rade kako treba. Nemojte da dozvolite da postanete dehidrirani i da smanjujete tećnosti koje će učiniti da dehidrirate, kao što su sok, kafa i/ili alkohol.
  4. Zona 5 i 9 : Problem je u respiratornom sistemu. Ukoliko pušite ili imate alergije, onda znači da imate i tendenciju da Vam se akne ovde stvore.
  5. Zona 6 i 8 : I ovde su problem bubrezi. Znajte da tamni krugovi su obično posledica dehidratacije. Zato času vode odmah popijte!
  6. Zona 7: Srce – Proverite svoj krvni pritisak
  7. Zona 12 : Imate problema sa stomakom. Preporuka je da se detoksišete ili da dodate više vlakana u ishrani kako bi Vam pomogao sa varenjem.
  8. Zona 11 i 13: Ukoliko ovde imate bubuljice, problem čine hormoni. Stres i hormonske promene mogu ponekad da se ublaže pijenjem više vode, ali ako bubuljice nastave da izlaze u ovoj zoni, onda bi trebalo da zakažete pregled sa svojim lekarom ili endokrinologom da Vas pregleda zbog moguće hormonske neravnoteže. Pored toga, bubuljice u ovoj oblasti mogu takođe da izlaze kada ste u periodu ovulacije.
  9. Zona 14: Ukoliko ste bolesni, u ovoj zoni je moguće da Vam izađu bubuljice. To može biti znak da se Vaše telo bori protiv bakterija da izbegne bolest. Odmorite se i pijte dosta tečnosti.

Dakle, sledeći put kada budete videli da Vam izlazi bubuljice, pogledajte Vaše lice i znaćete u čemu je problem.

Pročitajte i članak Kako istisnuti bubuljice.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nataša Uskoković

Avatar photo

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Moram da priznam da sam bio skeptičan pre čitanja ovog članka, ali ovo je dobro.

  2. Milka Atanaskovic

    Super clanak,vrlo korisno.Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *