Kako se pravilno iskašljavati

Naš imunološki sistem oslabi tokom zimskih meseci, zbog vetra, vlažnog vremena ili mokrih nogu. Kao odbrambeni sistem, naše telo stvara veće količine gustog sekreta, i tako nastaje nadražaj na kašalj. To je odbrambeni mehanizam i ne treba ga suzbijati, inače se mogu pojaviti bronhitis ili upala pluća. Iako nam kašalj smeta, ne treba ga suzbijati. Iskašljavanjem pomažemo organizmu da ozdravi, jer se izbacuje višak sekreta, a sa njim i virusi.
iskasljavanje

Kako se pravilno iskašljavati

  1. Temperatura vazduha u prostoriji bi trebala da bude oko 20-22 stepena.
  2. Povećajte unos toplih tečnosti.T ako se pojačava vlaženje i čišćenje disajnih puteva i olakšava iskašljavanje sekreta.
  3. Ukoliko imate, uključite ovlaživač vazduha, u suprotnom, stavite vlažnu tkaninu iznad ili pored kreveta.
  4. Spavajte sa podignutim uzglavljem.
  5. Čistite (ispirajte) nos fiziološkim rastvorom, sa Ph vrednošću koja je prilagođena sluznici nosa.
  6. Koristite sirupe koji razgrađuju sekret i olakšavaju iskašljavanje. Oni takođe šire disajne puteve.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

ilijana75

Avatar photo
Ponosna mama tri devojčice,zaluđena "home made"sredstvima za čišćenje,lekovitim biljkama...zagovornik filozofije da čaša nije poluprazna,već polupuna.volim da dajem savete i komentare bez pitanja...od skoro,tetka po prvi put,jedne prelepe devojčice,uskoro baba još jedne devojčice,

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *