Kako masirati samog sebe

Osećate se umorno kada se probudite ili uveče posle dana provedenog na poslu? Nemate toliko para da dajete za profesionalne masaže koje bi spustile tenziju u vašem telu i podstakle cirkulaciju? Ako je tako postoje načini kako da masirate sebe samo 5 minuta u toku dana da bi bol nestao. Ako želite da znate kako to da uradite, pratite ove korake.
masaza samog sebe

Priprema za masažu

  1. Okupajte se toplom vodom.
    To će vam pomoći da vam se opuste mišići i bićete spremni za masažu.
  2. Obrišite se toplim peškirom.
    Dok se kupate stavite peškir na suncu da se zagreje. Kada izađete iz tuš kabine, osetićete olakšenje od brisanja svog tela mekanim i toplim peškirom.
  3. Nemojte obući ništa.
    Najbolje je ako ništa ne obučete, jer kontakt između kože je mnogo efikasniji. Ako nemate svoju privatnost, onda obucite nešto lako na sebi.
  4. Nanesite ulje za masažu po vašem telu.
    Ulje će pomoći da se zagreje vaše telo i da masaža bude mnogo efikasnija. Nanesite ulje tako što ćete staviti kap ulja u dlan i trljati ruke najmanje 15 sekundi dok se ulje ne zagreje. Ponovite to koliko puta puta bude bilo potrebno. Pomoću ulja ili lusiona lakše ćete razbiti čvorove i mišići će se lakše opustiti.

Masiranje gornjeg dela tela

  1. Lice i glava.
    Lice masirajte nežno i blago vrhovima prstiju, kružnim pokretima, prođite svaki deo lica strpljivo i polako. Teme i glavu možete masirati čvršće i snažnije. Prođite sve delove glave: uši, vilicu, nos…
  2. Vrat i ramena.
    Masaža vrata i ramena može ublažiti glavobolju. Koristite levu ruku da masirate levo rame ili levu stranu vrata, i obrnuto. Nežno, ali odlučno praviti male krugove prstima, krenuti od vrata, pa dole prema ramenima. Ukoliko osetite čvor pravite krugove prstima u smeru kazaljka na satu, pa posle u suprotnom smeru. Zatim, možete pesnicama nežno da trljate kičmu kružnim pokretima. Nakon toga stavite šake na licu i prstima polako pomerite vilicu. Kada ste završili s tim ispružite lopatice, pa zagrlite sebe.
  3. Stomak.
    Ova masaža je savršena za menstrualne bolove i može poboljšati varenje. Postavite svoje šake na stomak i nežno masiranje kružnim tokom. Zatim, koristite prste obe ruke da mesite svoj stomak. Nežno prstima kružnim tokom masirati donji deo stomaka. Dok ležite, savijte kolena na levoj strani dok masirate desnu stranu stomaka. Masirajte stomak na različitim delovima i opustite se posle nekoliko sekundi. Uradite to isto i na drugoj strani.
  4. Leđa.
    Uzmite loptu bilo koje veličine, od teniske lopte do košarkaške i pritisnite je uza zid za leđa. Spustite se gore – dole. Uradite to i kružnim pokretima. Postavite loptu na različitim delovima leđa, od nižeg do gornjeg dela leđa. Tako ćete ublažiti napetost vaših leđa. Za bolje rezultate možete da menjate lopte u toku jedne masaže. Npr. pola minuta koristite manju loptu, a pola minuta veću.
  5. Masirajte donji deo leđa zamotanim velikim peškirom.
    Za ovo možete da se obučete. Umesto peškira možete koristiti ćebe ili prostirku za jogu. Stavite to na pod i legnite donjim delom leđa preko toga, tako što će ramena i zadnjica dodirivati pod. Krećite se napred – nazad pomoću vaših nogu. Kada nađete bolnu tačku ostanite u tom položaju najmanje 30 sekundi. Ovo će boleti, ali oslobodiće napetost iz vašeg tela. Za bolji rezultat manjih delova leđa, možete koristiti oklagiju.

Masiranje ruku i nogu

  1. Ruke.
    Masirajte ruku tako što ćete početi od zglobova, pa do ramena. Počnite pesnicom blago da udarate ruku dok ne osetite da se zagrejala. Zatim, prstima masirajte podlaktice i ruke praveći prstima krugove dok ne osećate da su vam se ruke opustile i zagrevale.
  2. Šake.
    Nežno pristima stisnite šaku između dlana i prstima. Zatim masirajte svaki prst, pa onda celu šaku. Koristite vaš palac i kružnim tokom masirajte šaku. Ukoliko koristite ulje trljajte ruke zajedno i tako ćete dodatno umasirati ulje u vašim rukama.Takođe, možete uraditi to iako ne koristite ulje.
  3. Noge.
    Pređite prstima preko nogu, od početka nogu, pa sve do struka. Pređite prstima preko svakog dela vaših nogu, i od napred, i od nazad. Počnite nežnim pokretima, a zatim krenite malo čvršće. Možete stiskati šakama mišiće, masirati ih pesnicama, pa čak i pritiskati laktom.
  4. Stopala.
    Masirajte stopala palčevima vaših ruku. Trljajte od zlobova, pa do vaših prstiju, a onda masirajte pete. Radite to i kružnim pokretima. Masirajte svaki prst podjednako. Uzmite svaki prst i povucite prema gore. Možete i pesnicom da masirate gore – dole, ili koristiti oba palčeva. Možete na peškir da stavite nekoliko kamenja i da hodate po tome. Završite masažu nežno milujuć istopala i noge.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Pavlović

Avatar photo

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *