Kako povećati zadnjicu

Žene žele idealno telo, sa posebno istaknutim atributima, i to nije nikakva tajna. Koristeći različite vežbe, tretmane, planove ishrane i druge mehanizme, žene posežu za različitim rešenjima.

Gluteus je mnogim ženama najdraži atribut, pa sam se tako i ja pitala kako lepo oblikovati i istaći zadnjicu? Ne posežući za hiruškim rešenjem, odlučila sam se na redukciju ishrane, vežbi, na dodatne aktivnostii rezultati zategnutog i potignutog gluteusa bili su vidljivi kroz neko vreme.

U našoj zadnjici postoje 3 grupe mišića, pa tako morate prvo odlučoti koju grupu (grupe) želite da radite. Ja sam se odlučila da podjedanko radim sve 3 grupa, a evo i koje su: prva grupa mišića gluteusa je najveća i njenim tretiranjem dobija se efekat podignute zadnjice, druga grupa je grupa srednjeg stražnjičnjeg mišića i ukoliko se odlučite za nju, dobija se efekat zadnjice koja je podignuta, i treća grupa mišića ovog dela tela je ona sa mišićima natezačima, a ona dovodi do okruglod izgleda zadnjice, možda ne želite, ili nisu potrebne, vežbe za sve 3 regije gluteusa, pa tako vežbe možete raditi za samo 1 regiju, a možete i za sve 3.

kako povecati zadnjicu

Kako povećati zadnjicu

Ukoliko ste krenuli da vežbate, za početak uzmite tegove od 0.5kg, i za svaku regiju radite po 12 ponavljanja. Ukoliko možete, na samom početku, da radite 12 ponavljanja bez većih problema, samo nastavite. Ukoliko ne možete, uradite onoliko ponavljanja za koliko ste spremni, pa postepeno kako protiče vreme vežbanja, povećavajte broj ponavljanja.

Kako vreme vežbanja gluteusa protiče, idealan broj je 3 serije po 6 ponavljanja za svako vežbanje.

Najbolje vežbe za treniranje zadnjice i prve grupe mišića su čučnjevi i trčanje na traci.

Srednji mišić vežba se u bilo kojem obliku koji uključuje da nogama gurate ,,neke“ predmete, pa se javljanjem ,,otpora“ ka nogama postiže najbolji razultat.

Poslednja, 3. Grupa mišića, najbolje se vežba kada se podižu noge i kukovi.

Na samom početku, između vežvanja napravite dan ili nekoliko dana odmora, kako bi se telo priviklo na pokret.

Važan deo plana oblikovanja gluteusa jeste ishrana. Redukujte je, izbacite sve što je štetno i nezdravo, a ishranu obogatite ugljenim hidratima i proteinima kako bi se što bolje formirala mišićna masa. Masti koje nisu zdrave, a unosili ste ih, sada zamenite zdravim mastima.

Vežbe za uvećanje zadnjice

  1. Prva od vežbi za uvećanje gluteusa, a i sama sam primenjivala, jesu čučnjevi. Noge postavljate u liniju gde su ramena, ispravljeni ste, a ruke su blago zabačene unazad. Čučnete, vodeći računa da težinu tela osećati u petama, a ne u prstima, dok kolena moraju biti u liniji prstiju na nogama.
  2. Druga vežba je iskorak. Zauzimajući isti stav, jednom nogom iskoračite ispred druge, ali vodeći računa da kolena, kao i u prethodnoj vežbi, budu u liniji prstiju na nogama. Potom, lezite na pod,a ruke stavite pored tela, ispravljajući ih. Zadnjicu izdižite ka gore vodeći računa da mišići gluteusa budu stegnuti što više.

Pored vežbi koje sam navela, značajan i vidljiv rezultat bio je i menjanjem plana ishrane, pa sam tako unosila sledeće namirnice: losos, jaja, tunjevina, biftek, ćuretina, pileće belo meso bez kožice, soja, mahunarke i pasulj, mlevena junetina i sve vrste ribe pod uslovom da nisu pržene. Za doručak sam jela žitarice, a hleb koji sam konzumirala bio je od žitarica koje su integralne 100%, kus – kus, kiona, slatko kropmir integralni ili organski pirinač.

Umesto običnog ulja koristila sam esktra – devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje, a orašaste plodove (indijski orah, badem…) unosila sam samo onoliko koliko može da stane u šaku. Od povrća sam konzumirala: kelj, spanać, brokoli, paradajz – svo povrće čija boja je bila tamnozelena.

Dakle, najbolji način za povećanje i oblikovanje gluteusa su i vežbe i zdrava ishrana, čija kombinacija dovodi do željenog izgleda i željenih rezultata. Kada se nakon početka priviknete na ovakav program, neće biti naporno primenjivati sve navedeno, a rezultati će biti vidljivi – a subjektivni osećaj biće sjajan.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …

Jedan komentar

  1. Vrlo interesantan članak. Kao pripadnik muškog pola ljubazno te molim da mi pošalješ fotografiju tvog gluteusa. :D

Ostavite odgovor