Kako da beba bude sita

Dnevne potrebe tek rođenih beba su velika muka novopečenih roditelja, koji posle perioda dojenja ili dohrane, počinju dohranjivanje čvrstom hranom. Večito pitanje roditelja je da li je njihovo dete unelo dovoljno hranjivih sastojaka za pravilno razvijanje i rast.
sita beba

Kako da beba bude sita

  1. Dnevne potrebe bebe sa 6 meseci: 500 ml.mleka dnevno, podeljeno u 4-5 doza, žitarice-120 ml, voće i povrće 4-6 supenih kašika, voćni sok 60-100 ml., isitnjeno meso 2-4 supene kašike.
    Ove mere su približne, sami će te videti koliko vaše dete želi da jede.
  2. Žitarice obogaćene gvožđem treba detetu davati tek posle prve godine života
  3. Jaje treba početi sa 6-8 meseci života bebe, prvo počinjete sa belancetom, a zatim sa žumancetom, najbolje je umešati ga u kašu na koju se dete već naviklo.
  4. Pasirani kuvani pasulj može da zameni meso.
  5. Za piće je najbolja voda, pokušajte da naviknete dete da pije iz čaše sa kljunom. Isto važi i za sok.
  6. Nikad ne terajte dete da pojede sve što ste spremili, tako će omrznuti tu vrstu hrane i kasnije će je izbegavati. Pustite ga da se malo zabavi, popije malo vode, pa mu ponudite opet. Ako i dalje neće, ponudite mu za nekoliko dana opet.
  7. Pržena hrana, sosevi i pomfrit su teški za bebin stomak, pa ih izbegavajte do 18. meseci.
  8. Grožđe, višnje, čips, smoki i kokice izbegavajte do prve godine.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

ilijana75

Avatar photo
Ponosna mama tri devojčice,zaluđena "home made"sredstvima za čišćenje,lekovitim biljkama...zagovornik filozofije da čaša nije poluprazna,već polupuna.volim da dajem savete i komentare bez pitanja...od skoro,tetka po prvi put,jedne prelepe devojčice,uskoro baba još jedne devojčice,

SLIČNO

pupak kod beba

Kako prepoznati problem sa pupkom kod dece

Pupak predstavlja jedan od najvećih problema roditelja, kada dovedu bebu iz porodilišta. Ovaj, samo informativni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *