Kako negovati bebinu kožu

Svaka mama želi da koža njene bebe bude glatka ,čista i negovana. Ponekad efekat bude sasvim suprotan, zbog upotrebe pogrešnih preparata ili zbog preterivanja u korišćenju bebi kozmetike.
negovanje bebine koze

Kako negovati bebinu kožu

  1. SAPUN – koristi se da odstrani naslage sa površine kože, prašinu ili produkte kože. Pranjem se sprečava razvoj bakterija. Najbolji su neutralni sapuni sa ph-5 vrednošću. Ne preterujte sa njegovom upotrebom, jer možete oštetiti zaštitni omotač kože.
  2. KUPKA I ŠAMPON: Preparati za kupanje i pranje kose moraju da budu blagi, bez iritirajućeg dejstva. Tako se sprečava peckanje i iritacija očiju. Novorođenim bebama ne treba prati kosu šamponom, već samo vodom.
  3. BEBI ULJE: Pedijatri ne preporučuju upotrebu ulja. Savet je da ga koristite samo za masažu, ne i za svakodnevnu negu. Tačno je da ulje stvara zaštitni sloj na vašoj bebi, ali isto tako zatvara pore i može izazvati osip ili razne ekceme, crvenilo, posebno ako ne kupate bebu svakodnevno
  4. PUDER: Puder je koristan ako se pravilno koristi. Nanosi se na suvu kožu, u veoma tankom sloju. U protivnom višak pudera se pretvara u grudvice koje žuljaju bebinu kožu i može izazvati crvenilo. Pazite da beba ne udahne puder.
  5. LOSION: Pogodan je za čišćenje kože od ulja i ukljanja sve nečistoće, a na koži ostaje zaštitan sloj. Ukoliko redovno kupate bebu, i negujete njenu kožu kremom, losion vam nije potreban.
  6. KREMA: Najvažniji proizvod u bebinoj kolekciji. Nakon kupanja ,najvažnije je da vašu bebu dobro „podmažete“ kremom, posebno pregibe i mesta na kojima je koža izložena nečistoći (guza). Lice i ostale regije namažite u tankom sloju.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

ilijana75

Avatar photo
Ponosna mama tri devojčice,zaluđena "home made"sredstvima za čišćenje,lekovitim biljkama...zagovornik filozofije da čaša nije poluprazna,već polupuna.volim da dajem savete i komentare bez pitanja...od skoro,tetka po prvi put,jedne prelepe devojčice,uskoro baba još jedne devojčice,

SLIČNO

pupak kod beba

Kako prepoznati problem sa pupkom kod dece

Pupak predstavlja jedan od najvećih problema roditelja, kada dovedu bebu iz porodilišta. Ovaj, samo informativni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *