Kako napraviti toplu čokoladu

Kako napraviti toplu čokoladu
U ovom članku ćete saznati kako napraviti toplu čokoladu, gustu i ukusnu. Pošto smo oduvek morali da budemo jedinstveni u svemu, tako je i topla čokolada postala drugačija u Srbiji – gde je najpopularnija jako gusta topla čokolada.

Kako se pravi topla čokolada

 1. Potrebni sastojci:
  • Kesica tople čokolade
  • 0,2dl mleka
  • gustin
 2. Jednu šolju napunite skoro punu hladnim mlekom. Nemojte sipati mleko do vrha jer će vam se preliti šolja uz dodatnu čokoladu u prahu i gustin.
 3. U drugu šolju ili lonče sipajte prah za toplu čokoladu ili toplu čokoladu u prahu. Dodajte 1dl mleka iz šolje koja vam je mera (one prethodne šolje).
 4. Dobro izmešajte mleko sa prahom u jednom smeru tako da vam ostane što manje čokoladnih grudvica.
 5. Nakon toga dodajte ostatak mleka i 1 kafenu kašiku gustina, zatim dobro promešajte.
 6. Ako ste kod kuće tako umućenu čokoladu kuvajte u lončetu ili džezvi uz mešanje dok čokolada ne postane gusta. Pazite da vam plamen ne bude isuviše jak, jer ćete se vrlo lako ispeći čokoladom koja ključa.
 7. Ako ste u šanku na poslu, umućenu čokoladu kuvajte uz pomoć cevčice za paru dok čokolada ne postane gusta. Obratite pažnju na jačinu pare i držite lice što dalje od lončeta kako ne bi bilo rizika od opekotina koje vrlo lako možete zadobiti ako vam prsne ključala čokolada.
 8. Isperite šolju od mleka ili uzmite čistu i prespite toplu čokoladu u nju.
 9. Pročitajte i: Kako napraviti čokoladu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Od stvari će vam trebati: , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Totić

Avatar photo
Trenutno nezaposlena, ali i dalje uvek uživam dok pravim hranu. Zato ću veoma rado podeliti neke tajne iz moje kuhinje ovde..

SLIČNO

koktel kosmopolitan

Kako se pravi koktel Kosmopoliten

Kosmopoliten ima prijatnu ružičastu nijansu i dobro je balansiran između slatkog (triple sec/sok od pomorandže) …