Kako da beba prespava celu noć

Kako da beba prespava celu noćUmorni ste i sve što vam treba je dobar san. Međutim, to neće biti lako uz konstantan plač vaše bebe. Zato ćete u ovom članku saznati savete kako da beba prespava celu noć. Novorođenčad se često budi u toku noći kada je gladna i potrebno ju je nahraniti i promeniti joj pelene pre nego što je ponovo uspavate. Međutim, kada beba ima već 5 meseci, ona može uz vašu pomoć odspavati i 6 do 8 sati dnevno.

1) Obezbedite joj zabavu u toku dana. Što je više umorite, to će vaša beba duže spavati. Igrajte se sa vašom bebom i ohrabrite je na nove korake tako što ćete je, primera radi, voditi sa sobom iz sobe u sobu.

2) Smanjite vremenski period koji ćete bebi dozvoliti da spava u toku dana. Neke bebe same sebi uređuju bioritam raspoređujući san na više kraćih dnevnih dremki. Nakon jednog sata spavanja, nežno probudite bebu i poigrajte se sa njom kako bi ostala budna.

3) Dozvolite bebi da se uspava u svojoj kolevci ili krevetiću. Na taj način ćete je naučiti da trenutak kada je stavite u kolevku poveže sa tim da je došlo vreme spavanju. Kada uvidite da vam je beba umorna, postavite je u mesto koje je namenjeno za spavanje i pustite da se sama uspava.

4) Vodite računa da se vaša beba uspavljuje svake noći otprilike u isto vreme i povedite računa takođe da tada ne bude mnogo buke u kući ili stanu. Deca takođe imaju svoje navike kao i odrasli. Ukoliko je postavljate na spavanje u otprilike isto vreme svake večeri, ona će sama navići da je došlo vreme spavanju.

5) Dozvolite bebi da ode na spavanje sa cuclom, ali je nemojte navikavati na flašicu u krevetu. To može da izazove oralne probleme ili da izazove infekcije uveta kod vašeg deteta. Mesto flašice, dajte vašem detetu cuclu sa kojom će zaspati.

6) Sačekajte koji trenutak pre nego što uđete u dečju sobu nakon što čujete plač. Možda će nakon vremena ponovo da se uspava. U suprotnom, ukoliko se njegov plač intenzivira i traje duže od nekoliko minuta, pogledajte šta se dešava.

7) Dajte bebi pojačan obrok uveče kako bi ona ostala nahranjena duži vremenski period. Posavetujte se sa doktorom kada je pravi trenutak da vašoj bebi počnete da dajete čvrstu hranu. Beba će duže spavati sa punim stomakom.

Pročitajte i članak Kako uspavati bebu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pupak kod beba

Kako prepoznati problem sa pupkom kod dece

Pupak predstavlja jedan od najvećih problema roditelja, kada dovedu bebu iz porodilišta. Ovaj, samo informativni …