Kako se otarasiti voćnih mušica

Voćne mušice su čudna stvorenja. Kada vam se jednom nastane u kući ili kancelariji, veoma je teško rešiti ih se. Voćne mušice su česti stanovnici domova, restorana, supermarketa ili bilo kojeg drugug mesta gde ima hrane (kuvane ili sirove) koja je podložna truljenju i fermentaciji.

Najbolji način da se izborite sa voćnim mušicama je da sprečite da se pojave: bacite voće, povrće i drugu hranu pre nego što postane prezrelo i počne da truli; odlažite kuvanu hranu brzo i na odgovarajući način; vakumirajte svu hranu koju čuvate tako što ćete je stavljati u činije sa poklopcem kroz koji ne može da uđe vazduh. Ali čak i ako praktikujete da sprečite mušice da se pojave, one će se ponekad javiti u vašem domu. Kada dosadne mušice izgledaju imuno na vaše trljanje, čišćenje i prskanje sprejom, mi možemo da vam pomognemo. Slede neki jeftini načini da se otarasite voćnih mušica i da zadržite ova leteća čudovišta podalje zauvek.

vocne musice

Kako se otarasiti voćnih mušica

  1. Operite konzerve od piva i gaziranih pića sapunom i vodom, ili ih stavite u dobro zatvorenu kesu ili torbu gde ne ulazi vazduh. Voćne mušice vole pivo i gazirana pića, tako da vam ovaj metod može zaista pomoći.
  2. Napravite zamku voćnoj mušici tako što ćete sipati malo crvenog vina u plitak sud, pokriti ga plastičnom kesom koju ćete rastegnuti i pričvrstiti plastičnom gumicom za sud. Izbušite nekoliko rupa na površini. Privučene vinom, mušice će domileti i ući, a onda neće moći više da izađu napolje. Možete koristiti i neko voćno sirće, kao na primer od jabuke, kao zamenu za vino.
  3. Pomešajte oko pola litre mleka, 100 g šećera i 50 g mlevenog bibera u tiganju i kuvajte od 8 do 10 minuta. Sipajte mešavinu u plitki sud i posmatrajte kako je mušice napadaju i kako se na kraju udave u njoj.
  4. Sipajte ¼ šolje sirćeta i kap tečnog deterdženta za pranje sudova u šolju. Lagano, dodajte vodu sve dok mehurići ne dosegnu vrh šolje. Voćne mušice će biti privučene ovim i nastradaće u zamci.
  5. Poprskajte kuću razblaženim uljem od limunove trave. Samo 10 kapi ulja biće efikasni za 60 ml vruće vode. To može da ubije ne samo voćne mušice, već i paukove, mrave i ostala grozna puzeća stvorenja.
  6. Okačite trake za hvatanje mušica tako da im obe strane budu izložene mušicama. Voćne mušice će se zalepiti za traku i nastradati.

Da biste zadržali mušice podalje, redovno čistite svoju kuhinju i kante za smeće. Ne ostavljajte isečeno voće izloženo vazduhu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *