Kako čuvati glas

Kako čuvati glasPored brojnih antiseptika i analgetika koje nudi klasična medicina postoji i veliki broj prirodnih preparata koji pomažu u lečenju promuklosti i čuvanju dobrog glasa. Evo nekoliko primera…

Kako čuvati glas?

1) Pre svega, veoma je važno da sluzokoža grla bude vlažna pa zato treba u slučaju promuklosti uzimati dosta tečnosti i održavati vlažnim vazduh u prostoriji u kojoj boravite, nekim ovlaživačem ili činijom sa dosta vode koju ćete držati na izvoru toplote.

2) Ono što je takođe blagotvorno za naše grlo i glas je karamel od ugorelog šećera i mleka, koji se pravi kao i šerbet samo se umesto vode doda mleko. Treba da se pije dok je toplo.

3) Belanac jajeta u svežem stanju, takođe dobro utiče na glas i glasne žice, i može da se konzumira nekoliko puta dnevno.

4) Kašika meda može da deluje kao lek za promuklost i neprijatne bolove u grlu.

5) Jedan od načina da se čuva glas je i ograničavanje aktivnosti grkljana i tzv. odmaranje glasa.Odmarati glas ne znači šaputati već znači ćutati, jer i šaputanje je aktivnost pri kojoj se grkljan i glasne žice naprežu.

6) Gazirana pića, kafa i cigarete oštećuju glasne žice i dovode do promuklosti, pa ukoliko nije moguće izbegavanje u potpunosti dobro je smanjiti konzumiranje navedenog na što manju meru.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …