Kako se pije absint

Absint je alkoholno piće sa aromom (mirisom) anisa i pravi se uglavnom od kombinacija raznih biljaka i lišća biljke Artemisia absinthium. Tradicionalno je zelene boje, ali takođe može biti bez boje ili u nekoj potpuno drugačijoj boji. Danas se u prodaji može naći absint od različitih proizvođača i u crnoj, crvenoj i plavoj boji.
Razlog zbog koga se absint naziva „vilom u boci“ (ili duhom u boci) je što se absint nikada ne flašira sa šećerom (kao što je Balkancima koji peku sopstvenu rakiju poznato), već se šećer dodaje kasnije, neposredno pred upotrebu. Absint se vrlo retko pije u čistom stanju.
Kako se pije absint

Kako se pije absint

Originalni način za pripremu pića sa absintom izgleda ovako:

  1. Jedan shot absinta sipate u tumblericu (čašu za viski).
  2. Običnom kašičicom zahvatite šećer, umočite u čašu samo da se šećer natopi (ali šećer ne dodajete u absint) i kašičicu izvadite.
  3. Dok kašičicu sa natopljenim šećerom držite iznad tumblerice, šećer zapalite. Ne brinite, neće oštetiti kašičicu, već će imati diskretan plavi plamen.
  4. Kada šećer počne da se karamelizuje i topi, a plamen da jenjava, stavite celu kašičicu u čašu.
  5. Preko svega toga dodajte mineralnu vodu do vrha.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

koktel kosmopolitan

Kako se pravi koktel Kosmopoliten

Kosmopoliten ima prijatnu ružičastu nijansu i dobro je balansiran između slatkog (triple sec/sok od pomorandže) …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Pazljivo sa absintom ,:))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *