Kako napraviti Triple Sec

Triple Sec je liker čije je originalno ime zapravo Curacao Triple Sec. Spada u jednu od varijacija likera Curacao. Ime dobija po ostrvu na kome je originalno nastao – Curaci. Originalna boja je plava, jer voće od koga se prave i Triple Sec i Curacao ispušta plavu boju, ali danas se može naći i bez boje. To je slatko gorki liker sa aromom narandže. Retko se pije u svom čistom obliku, a najčešće je sastavni deo koktela Margarita, White Lady i Cosmopoliten. Zbog svoje jednostavnosti, možete ga lako spremiti i svom domu, za vrlo pristupačnu cenu.
Kako napraviti triple sec

Kako napraviti Triple Sec

  1. Potrebno: 1 kg narandži, 2l vodke, 1 kg žutog šećera.
  2. Potrebne su vam narandže. Za početak napravite liker od kilograma narandži, pa ako vam se dopadne, povećajte količinu sastojaka.
  3. Oljuštite narandže nožem. Trudite se da što manje zahvatite beli deo kore, pošto vam za pripremu ovog likera trebaju samo kore narandže. Previše belog dela kore će upiti više alkohola i onda nećete imati tako intenzivan ukus.
  4. U veliku teglu dodajte oljuštene kore, pospite šećerom i prelijte alkoholom. Zatvorite.
  5. Ostavite u špajzu, podrumu ili terasi i zaboravite na to narednih 75 dana (ili zaokružite na 2 meseca).
  6. Posle 2 meseca bi trebalo da imate kvalitetan napitak. Degustirajte i procenite kakav liker odgovara vašem ukusu – možda volite da je ređi (jer liker bude sirupast), pa ćete onda razrediti tj. dodati još alkohola. Možda vam je previše slatko, možda premalo slatko? U svakom slučaju, jednom kada probate na maloj količini, recept možete modifikovati prema vašim željama i potrebama. Ali je činjenica da ste dobili sjajan liker za vaše domaće koktele.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

koktel kosmopolitan

Kako se pravi koktel Kosmopoliten

Kosmopoliten ima prijatnu ružičastu nijansu i dobro je balansiran između slatkog (triple sec/sok od pomorandže) …

Jedan komentar

  1. Zvuci odlicno,i definitivno cu isprobati uskoro.Hvala na receptu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *