Kako bebi očistiti nos

Kako bebi očistiti nosSkoro svako dete na svetu je imalo prehladu, virus ili alergiju ili nešto što čini njihov jadan mali nos zapušen. To im otežava da jedu, spavaju i dišu. Evo nekih stvari koje možete uraditi da bi pomogli mališanima i očistiti vašoj bebi nos.

1) Ako imate mogućnosti idite kupite komplet za male nozdrve, on dolazi sa pipetom (špricem) i fiziološkim rastvorom. Da biste ga iskoristili zabačite glavu deteta sa nosem usmerenim prema plafonu i istisnite 3-4 kapi rastvora u jednu nozdrvu. Kada sipate u jednu pa drugu nozdrvu sprečavate davljenje u vodi i omogućavate detetu da normalno diše. Pustite da prođe 30 sekundi, a onda isterajte sav vazduh iz šprica i nežno stavite špric u tu istu nozdrvu i istisnite sadržaj. Ponovite radnju što je više moguće puta po potrebi. Sada, promenite stranu i uradite isto.

2) Ako želite da napravite sopstveni rastvor evo jednog bezbednog recepta: jedna kašičica soli sa jednom šoljom sterilne vode ili kuvanom vodom iz česme. Uverite se da se voda skroz ohladila pre nego što je prinesete bebi.

3) Još jedna stvar koju možete da uradite je da kupite ovlaživač vazduha. Sada, mnogo ljudi se protive ovlaživaču vazduha ili pari ali moj pedijatar preporučuje ovlaživač vazduha. Stavite ga u sobu deteta ili ako imate vremena u kupatilo jer je manji od drugih prostorija u kući zatvorite vrata, pustite da radi i odvedite dete u taj prostor na neko vreme. Ako odaberete da koristite isparivač pare uz to možete dobiti i inhalator ali ga koristite samo kao je navedeno. Tu je i stari narodni lek pustite vruć tuš i stavite dete da udiše paru, savet je dobar. Takođe, ako je dete dovoljno staro utrljajte Vicks Vapor Rub na njihove noge i stavite ih u krevet sa čarapama na nogama, ovo je funkcionisalo za mene i oba moja deteta.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pupak kod beba

Kako prepoznati problem sa pupkom kod dece

Pupak predstavlja jedan od najvećih problema roditelja, kada dovedu bebu iz porodilišta. Ovaj, samo informativni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *