Kako bebe pričaju

Jedan od najsrećnijih trenutaka u životu parova ili roditelja je kada čuju govor svojih beba. Razvoj mozga je važan faktor kod razvitka sposobnosti beba da govore. Pored toga, okruženje je takođe vrlo važno u unapređenju njihovih komunikacionih veština. Većina doktora savetuje roditeljima da pričaju svojim bebama već od prvog meseca kako bi unapredili njihov vokabular.
Kako bebe pricaju

Kako bebe pričaju

Kako bebe pričaju? Ovo je jedno od najčešće postavljanih pitanja od strane parova koji su po prvi put postali roditelji. Da bi dobili odgovor na ovo pitanje, važno je bliže se pozabaviti razvojem govornih sposobnosti dece. Takođe je neophodno poznavati stvari koje mogu da urade roditelji da bi poboljšali detetov vokabular kao i sposobnost dece da budu interaktivna i da razvijaju komunikaciju sa drugima.

  1. Od rođenja do trećeg meseca
    U ovoj fazi većina beba grgoče i guče. Da biste pomogli deci da prave zvuke, važno je da im pričate i pevate. Pored toga, vodite računa da date svojoj bebi i vreme odmora jer je tišina korisna za dete kako bi imitiralo ostale zvuke iz okoline.
  2. Od trećeg do šestog meseca
    Sposobnost beba da pričaju drugim ljudima počinje u ovoj fazi. Da biste ohrabrili vaše dete da govori, najbolje je imitirati svaki zvuk koji dete napravi. Ako uvidite da vaše dete počinje da imitira vaše zvuke, ponavljajte uvek iznova datu reč.
  3. Od šestog do devetog meseca
    Tokom perioda od šestog do devetog meseca, većina beba pravi zvuke kao što su „dada“ i „baba“. U toj fazi, roditelji bi trebalo da posvete dosta vremena deci kako bi im pomogli da unaprede svoj vokabular. Postavljajte im jednostavna pitanja i dajte im odgovore na njih.
  4. Od devetog do dvanaestog meseca
    U ovoj fazi, bebe mogu da razumeju jednostavne reči. Takođe, deca mogu da pokazuju stvari koje im se sviđaju. Mogu da koriste i jednostavne pokrete kojima govore svojim roditeljima o stvarima koje žele. Na primer, deca u ovom uzrastu daju igračke svojim roditeljima ili starateljima kako bi im preneli poruku da žele da se igraju sa njima.
  5. Od dvanaestog do petnaestog meseca
    Kada bebe govore? U većini slučajeva, u uzrastu od dvanaestog do petnaestog meseca bebe počinju da povezuju reči sa stvarima. Pošto napune jednu godinu, mogu jasno da izgovore jednostavne reči kao što su „mama“ ili „tata“. Da bi im pomogli da razviju svoje komunikacione veštine, važno je da roditelji čitaju knjige svojoj deci jer ova aktivnost može unaprediti rečnik deteta.

Izvor: When Do Babies Talk

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pupak kod beba

Kako prepoznati problem sa pupkom kod dece

Pupak predstavlja jedan od najvećih problema roditelja, kada dovedu bebu iz porodilišta. Ovaj, samo informativni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *