Kako se prilagoditi stilu proleća 2012.

Bilo da pratite trendove iz sezonu u sezonu ili vam je svejedno, na trendove ovog proleća ili leta niko neće ostati imun. Čini se da nijedna sezona nije toliko bila bogata bojama, nespojivim kombinacijama i slobodom u spajanju. Da li smo svi konačno rešili da nas je baš briga šta drugi misle ili su modne blogerke doprinele oslobađanju svačijih inspiracija, zaista je nemoguće utvrditi. Posledica je da ove sezone apsolutno sve u trendu. Slede neke uopštene smernice, koje bi trebalo da prilagodite svom sopstvenom stilu. Da budete u trendu, a da ostanete svoji.
Prolece 2012

Kako se prilagoditi stilu proleća 2012.

  1. Boje! Koja god vam boja padne na pamet, nosite je. „Lude“ kombinacije boja su takođe „dozvoljene“. Ovom sezonom će ipak dominirati sledeće boje – pastel plava, pastel zelena, pastel roze, koral boja (ili boja breskve). Sve ostale boje koje ukombinujete sa ovim bojama su potpuno dobrodošle. Izaberite par komada ovim bojama i spremni ste za leto.
  2. Nokti – potrebni su vam lakovi za nokte u već pomenutim bojama. Uz pomoć ovakvih boja lakova, odeću ne morate ni obnavljati, već nosite boje koje ste i inače nosili uz dodatak nekog laka u pastelnoj boji.
  3. Potpuni novitet, koji se na našim prostorima pojavio samo jednom pre ovoga (devedesetih godina, ako se ko seća) – neonska boja! Jedan detalj u ovoj boji i već ste u trendu. Recimo, lak za nokte, prsten ili narukvica, traka za kosu, broš, sako, majičica, pantalone, naočare, sandale ili tašna – izaberite bilo šta.
  4. Nakit – sada od nakita zaista možete nositi bilo šta. Plastični nakit u kombinaciji sa zlatom ili zlatnim detaljima, kožni nakit sa skupocenim momentima, cirkoni i „narukvice prijateljstva“, lanci u svim bojama i veličinama, drveni ili glineni nakit… Možete čak probati i sami da napravite svoje omiljene komade ili da naručite nešto od ljudi koji takav nakit već uveliko prave.
  5. Da li ste čuli za takozvana „kratka odela“? To su sakoi sa kraćim strukom, 3/4 rukavima i šortsevma. Naravno, ne morate kupiti već gotova ovakva odela, već možete ukombinovati svoja. Prednost ovakvih odela je što ostajete verni svojim godinama, a imate sjajnu „ozbiljnu“ kombinaciju. Možete ih nositi sa sandalama, baletankama, štiklama, čizmama ili patikama.
  6. Šortsevi su generalno sjajan izbor za predstojeću sezonu, a možete ih naći od sportskih (za treninge ili šetnje), lepršavih za plažu ili ozbiljnijih krojeva i materijala za posao ili izlaske.
  7. Rokabili fazon ’40-tih i ’50-tih je sada potpuno in. Isticanje struka u kombinaciji sa gomilom karnera čak do ispod kolena, a onda vrtoglave štikle – pun pogodak za porodična druženja i letnje večere.
  8. Super uske pantalone nikada ne izlaze iz mode. Ove sezone se nose sa širokim bluzama, širokim letnjim džemperima i širokim majicama.
  9. Cvetni print na bilo kom delu odeće je ponovo in. Prekopajte plakar svoje mame ili bake i sigurno ćete naći nešto što će vam savršeno pristajati. A ako ne pristaje, jednostavno dodajte neki detalj kako biste odeći dali sopstveni pečat.
  10. Sandale i cipele sa platformom. Lakše se hoda u njima, nego u štiklama iste visine, pritom su savršeno udobne i ima ih u svim bojama.
  11. Tašne – osim što su vam neophodne tašne u nekoj od drečavih boja, u svojoj paleti obavezno morate imati bar jednu clutch torbicu. To je jednostavna četvrtasta torbica koja se nosi u ruci, kao pismo torba, samo što je veća, praktičnija za vaše najneophodnije stvari i nose se svaki dan. Ako vam nije prijatno da nosite torbu u drečavoj boji, onda odaberite clutch torbicu u neutralnoj boji, ali sa drečavim rejsferšlusom. Setite se da se i detalji računaju.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

Kako izabrati farmerke

Farmerke cu uvek neizostavni deo garderobe koje rado nose i muškarci i žene. S obzirom …

3 komentari

  1. Avatar photo
    Andjela Cjeriman

    jao biće ovo divno šareno proleće ili sve mi boje lepo stoje :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *