Kakopedija > Zdravlje i lečenje > Tretmani i samopomoć > Kako se boriti protiv bubuljica

Kako se boriti protiv bubuljica

Bubuljice nastaju izlučivanjem loja iz lojnica koji se skuplja u porama i otvrdne. Ako se taj loj pomeša sa prljavštinom, na primer, sa odbačenim ćelijama, bakterijama i dlakama, nastaje sujedica koja najpre samo zatvori poru.

Ako pora ostaje duže vreme zatvorena, normalne gnojne klice, koje se inače nalaze na koži, mogu lako da dospeju ispod čepova loja i prljavštine i izazivaju upalu. Rezultat je prava bubuljica, koja se prvo zacrveni zbog upale, a zatim pobeli i ovoga svako želi da se reši.
bubuljice

Kako se boriti protiv bubuljica

  1. Losionom za pranje bez sapuna uveče i ujutru treba da očistiš lice, vrat, grudi i ledja(odnosno mesta na kojim izbijaju). Zatim stavi vodu na vatu, otkloni ostatke sapuna i dezinfikuj kožu! Ne upotrebljavaj sapun jer on napada kiseli zaštitni omotač kože. Osim toga, pomaže nedeljni piling. Pri tom se čestice i ćelije odvajaju od kože nežnim utrljavanjem zrnaste kreme i ona opet moze da diše.
  2. Kretanje i sport ne podstiču samo rad krvotoka nego i znojenje. Znoj koji izlazi uklanja otrove iz organizma i pomaže koži da reguliše funkcije. Sunce u umerenoj količini može da učini čuda. U kombinaciji sa kupanjem u slanoj vodi suši bubuljice i pomaže koži da se regeneriše. U specijalnim trgovinama i drogerijama možeš da kupiš morsku so koja se dodaje vodi za kupanje i deluje dobro skoro kao i kupanje u pravom moru.
  3. Dnevno popij namanje 2 litre vode, soka ili biljnog čaja. To pomaže organizmu da se oslobodi štetnih materija.

Pročitajte i članak Kako iscediti bubuljice.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 48, prosek: 3,96

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Dragana Đajić
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Ostavite odgovor