Kako se boriti protiv bubuljica

Bubuljice nastaju izlučivanjem loja iz lojnica koji se skuplja u porama i otvrdne. Ako se taj loj pomeša sa prljavštinom, na primer, sa odbačenim ćelijama, bakterijama i dlakama, nastaje sujedica koja najpre samo zatvori poru.

Ako pora ostaje duže vreme zatvorena, normalne gnojne klice, koje se inače nalaze na koži, mogu lako da dospeju ispod čepova loja i prljavštine i izazivaju upalu. Rezultat je prava bubuljica, koja se prvo zacrveni zbog upale, a zatim pobeli i ovoga svako želi da se reši.
bubuljice

Kako se boriti protiv bubuljica

  1. Losionom za pranje bez sapuna uveče i ujutru treba da očistiš lice, vrat, grudi i ledja(odnosno mesta na kojim izbijaju). Zatim stavi vodu na vatu, otkloni ostatke sapuna i dezinfikuj kožu! Ne upotrebljavaj sapun jer on napada kiseli zaštitni omotač kože. Osim toga, pomaže nedeljni piling. Pri tom se čestice i ćelije odvajaju od kože nežnim utrljavanjem zrnaste kreme i ona opet moze da diše.
  2. Kretanje i sport ne podstiču samo rad krvotoka nego i znojenje. Znoj koji izlazi uklanja otrove iz organizma i pomaže koži da reguliše funkcije. Sunce u umerenoj količini može da učini čuda. U kombinaciji sa kupanjem u slanoj vodi suši bubuljice i pomaže koži da se regeneriše. U specijalnim trgovinama i drogerijama možeš da kupiš morsku so koja se dodaje vodi za kupanje i deluje dobro skoro kao i kupanje u pravom moru.
  3. Dnevno popij namanje 2 litre vode, soka ili biljnog čaja. To pomaže organizmu da se oslobodi štetnih materija.

Pročitajte i članak Kako iscediti bubuljice.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *