Kako lečiti alergiju od ujeda komaraca

Hajde da se pozabavimo opšte poznatim problemom nastanka crvenih pečata i plikova na koži nakon ujeda komaraca. Sledi nekoliko predloga da se ublaži svrab i otok na koži, onaj dosadni svrab od koga ne može da se spava i koji stvara veliku nervozu. Neki ljudi su manje, a neki više alergični. Podjednako kožu iritiraju ujedi sitnih i ujedi krupnih komaraca. Od krupnih obično ostane veći plik. Iako je preventiva najbolje rešenje, mazanje autanom, korišćenje tableta protiv komaraca i mrežica na prozorima da nas komarci ne bi izujedali, ponekad za to bude kasno. Češanje ili mazanje kože, šta preduzeti?

Kako lečiti alergiju od ujeda komaraca

  1. Iako je zaista teško odoleti, češanje strogo izbegavajte!
  2. Namažite kritična mesta korom od banane, limunovim sokom ili lavandom.
  3. Stavljajte hladne obloge na kožu gde vas je ujeo komarac.
  4. Napravite zasićen rastvor sode bikarbone i time se mažite više puta.
  5. Ispirajte ujede mlakom vodom ili se više puta dnevno tuširajte. Pazite, trik je u tome da voda bude mlaka! Ovo nema veze sa prijatnim hladnim oblogama. Ne brišite se peškirom nego sačekajte da se prirodnim putem osušite. Tretiranje iritacija kože mlakom vodom je najlakše i najbrže deluje.
  6. Kupite u apoteci neku kremu protiv alergije kao što je synopen, panthenol ili slično, a najbolje neki gel, da vas trenutno hladi i umiri svrab.
  7. Neće smetati da kombinujete primenu više saveta, ali ne u isto vreme.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *