Kako prati zube

Kako prati zubeZube treba prati minimum ujutru i uveče. To je preduslov za vaše zdravlje i higijenu jer tako uklanjate bakterije i naslage hrane. Redovnim i pravilnim pranjem zuba sprečavate pojavu karijesa ili nekog oboljenja usne duplje. U ovom tekstu ćemo vam dati savete za pravilno pranje zuba.

Uputstvo

  1. Četkica. Treba da znate da postoji više vrsta četkica za zube u zavisnosti ne samo od njenog oblika već i mekoće tj tvrdoće. Za odrasle osobe uglavnom se preporučuje četkica srednje tvrdoće jer ona vrlo dobro uklanja naslage, a isto tako i ne oštećuje desni.
  2. Pasta za zube. Kada izaberete idelanu četkicu, nađite i idelnu pastu za zube. Danas na tržištu postoji velika ponuda pasta. Trudite se da pastu redovno menjate i ne kupuješ stalno istu. Isprobavajte različite i ustanovite koje vam najviše odgovaraju. Kako odabrati pastu za zube.
  3. Pranje zuba. Zubi se peru kako trava raste i kiša pada. Krećite od spoljne strane zuba tako što ćete donje zube četkicom prati na gore, nikako na dole jer na taj način sve naslage hrane i bakterije gurate pod desni. Isti posupak važi i za gornje zube, samo što u ovom slučaju zube perete na dole.
    Kada operete spoljnu stranu zuba, pređite na unutrašnju potpunom istom metodom.
    Nakon što su uklonjene bakterije i naslage hrane, par puta pređite zube pokretima levo-desno da ne bi ostali eventualno ostaci između zuba.
    Grizne površine perite pokretima levo-desno sa ravno postavljenom četkicom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *