Kako prati zube

Kako prati zubeZube treba prati minimum ujutru i uveče. To je preduslov za vaše zdravlje i higijenu jer tako uklanjate bakterije i naslage hrane. Redovnim i pravilnim pranjem zuba sprečavate pojavu karijesa ili nekog oboljenja usne duplje. U ovom tekstu ćemo vam dati savete za pravilno pranje zuba.

Uputstvo

  1. Četkica. Treba da znate da postoji više vrsta četkica za zube u zavisnosti ne samo od njenog oblika već i mekoće tj tvrdoće. Za odrasle osobe uglavnom se preporučuje četkica srednje tvrdoće jer ona vrlo dobro uklanja naslage, a isto tako i ne oštećuje desni.
  2. Pasta za zube. Kada izaberete idelanu četkicu, nađite i idelnu pastu za zube. Danas na tržištu postoji velika ponuda pasta. Trudite se da pastu redovno menjate i ne kupuješ stalno istu. Isprobavajte različite i ustanovite koje vam najviše odgovaraju. Kako odabrati pastu za zube.
  3. Pranje zuba. Zubi se peru kako trava raste i kiša pada. Krećite od spoljne strane zuba tako što ćete donje zube četkicom prati na gore, nikako na dole jer na taj način sve naslage hrane i bakterije gurate pod desni. Isti posupak važi i za gornje zube, samo što u ovom slučaju zube perete na dole.
    Kada operete spoljnu stranu zuba, pređite na unutrašnju potpunom istom metodom.
    Nakon što su uklonjene bakterije i naslage hrane, par puta pređite zube pokretima levo-desno da ne bi ostali eventualno ostaci između zuba.
    Grizne površine perite pokretima levo-desno sa ravno postavljenom četkicom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 7, prosek: 4,43

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jasna Marković
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Ostavite odgovor