Kako izdržati samoću

Danas niko nije dostupan. Svi su sa nekim, a vi ne znate šta biste sa viškom slobodnog vremena. Ponestalo vam je ideja jer sve čega možete trenutno da se setite radi se u paru ili u društvu. Naišao je „dan D“ i ništa vam ne ide od ruke. Za šoping nemate para, na televiziji ne nalazite nešto što bi privuklo pažnju, a virtualno druženje preko interneta vam se danas čini tako predvidivim i lažnim, ne gubi vam se energija na to. Verujem da vam je posebno teško ako ste u skorije vreme izgubili partnera ili neku blisku osobu, a na vidiku nema nikoga da popuni to mesto. Ipak, ne očajavajte. Sve prolazi i dobro i zlo, pa će tako i ovo sivilo samoće da prođe.
samoca

Kako izdržati samoću

  1. Postavite stvari kao da ste vi namerno odredili jedan period da se povučete iz gradske vreve, da sredite utiske, poravnate račune, da napravite plan za budućnost i da se posvetite sebi. Neka ovo bude period za sve ono što ne stižete dok ste posvećeni društvu ili za ono što ne želite pred očima javnosti da radite.
  2. Ključ vašeg dobrog raspoloženja čak i u samoći leži u aktivnosti i promenama.
  3. Vreme koje vam nije po volji je ipak vaše dragoceno slobodno vreme i ne budite lenji da ga nečim ispunite. Setite se šta ste nekad voleli da radite i šta vam je nedostajalo, setite se šta se još niste usudili da uradite. Setite se šta vas je opuštalo dok ste bili mali ili dok niste imali mogo prijatelja.
  4. Napravite „generalku“ počev od fizičkog izgleda, načina oblačenja, interesovanja, prostora u kome boravite, preko hobija i svojih pogleda na život i svet.
  5. Nabrojimo samo neke od mogućnosti: promenite dužinu ili boju kose, probajte da uđete u stare farmerke, naučite da vozite rolere ili da klizate, ma bar se malo provozajte biciklom! Uvežbajte tekst pesme kojom ćete zadiviti nekog na Karaoke takmičenju. Prijavite se na neki kviz. Napravite najlepšu fotografiju meseca! Počnite da učite za ispit. Napravite malo reda u garaži ili po policama. Napravite špagete bolje od komšinice. Šta god radili neka to bude nešto zbog čega čete biti na sebe ponosni ili nešto što će vam olakšati život.
  6. Budite pozitivni. Moram, hoću i mogu sam!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

2 komentari

  1. Samo da se nadovezem:radite!Radite sto vise,smislite sebi sto vise novih obaveza.Iz rada se radjaju pored osecaja zadovoljstva(koje vam je preko potrebno),nove ideje kojima mozate dodatno da se pokrenete, a uz sve to imacete manje vremena da razmisljate i ocajavate zasto vam se nesto tuzno dogodilo.

  2. Napravite nešto ludo što Vam nikad do sad nije palo na pamet!Barem ćete znati da ste pokušali nešto novo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *