Kako napraviti voćni šejk

Njegovo Visočanstvo – voćni šejk – idealno piće za vrele letnje dane, puno vitamina i energije. Pored toga što osvežava, voćni šejk je odličan izbor i za one koji se bore sa viškom kilograma i žele da smršaju na prirodan način. Bilo da ste sami ili u društvu, u ovom piću ćete uvek uživati, a možete birati i između velikog broja ukusa. Iako su mogućnosti za pravljenje ovog napitka neograničene i samo od vaše kreativnosti i ukusa zavisi kakav šejk ćete napraviti, evo nekoliko predloga za one koji tek ulaze u svet čarobnih ukusa i boja:
Vocni sejk

Kako napraviti voćni šejk

  1. Ukoliko više volite slatkast ukus voća, ovaj recept bi mogao biti pravi izbor za vas. Pripremite banane, kajsije, breskve i malo bobičastog voća po vašem izboru. Sve ovo ubacite u blender, dodajte šolju mleka ili soka i izmiksajte. U šejk ubacite malo mrvljenog leda, podelite u čaše i služite!
  2. Evo još jednog načina za pravljenje ovog napitka: u blender ubacite pola šoljice mleka i dve kašike šlaga i ostavite da se umuti. Nakon toga, dodajte dve kašike šećera i oko 200g jagoda pa mešajte dok se masa ne sjedini i jagode usitne. Raspodelite šejk u visoke čaše, ukrasite jagodama i uživajte u fantastičnom ukusu!
  3. Ukoliko ste spremni za jednu pravu vitaminsku bombu, obavezno kod kuće probajte ovaj vitaminski šejk. Sve što vam je potrebno je šolja mleka, šolja vode, 4 breskve, 2 šargarepe i kašika meda. Najpre očistite šargarepe, izrendajte ih na sitno i prelijte medom. Ovako pripremljene šargarepe ostavite 30 minuta da odstoje. Za to vreme iseckajte breskve pa ih u blenderu pomešajte sa šargarepom. U ovu smesu sipajte pripremljeno mleko i vodu, mutite još kratko u blenderu pa šejk sipajte u čaše. Da bi ugođaj bio potpun, napitak ukrasite seckanim voćem i listovima nane.
  4. Za one koji poslasticu ipak ne mogu da zamisle bez nezamenljivog ukusa čokolade, ova verzija šejka će biti pravi izbor: dve banane ubacite u blender zajedno sa 100g mlevenog keksa, pola kesice vanilin šećera i malo cimeta. Sve to umutite i polako dodavati 200ml mleka. Kada je masa sjedinjena, dodati mrvljeni led, sejk uliti u visoke čaše i ukrasiti kockicama čokolade.
  5. Još jedna zanimljiva verzija voćnog šejka: Iseckati 250g dinje i ubaciti u blender. Tome dodati sok od pola limuna i pola čaše jogurta. Sve to zajedno umutiti pa dodati preostali sok od limuna, oko 100g zelenog grožđa i kašičicu seckane mente. Ponovo sve ove sastojke umutiti dok se potpuno ne sjedine, ostaviti šejk da se ohladi i servirati u čašama. Uživajte!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

cicvara

Kako se pravi cicvara

Zabluda je da su naše bake kuvale komplikovana masna jela za čiju je pripremu bilo …

3 komentari

  1. Avatar photo

    Više puta sam pokušavao da napravim voćni šejk ali mi nikada nije ispadao sjajno! Popijem ga, ali nije to to, uvek mu je falilo nešto! Ovaj tekst mi je pomogao! Sada uživam u svim čarima ovog napitka! Hvala! :)

  2. Nisam pravila do sad ovakav bas je lepog ukusa vise volim ovako nesto da napravim nego da kupim sok u tetra paku jer je ovako zdravije.

  3. Hvala na recptu baš mi je pomogao

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *