Kako se koristi ženski kondom

Kondom za žene se prvi put u prodaji pojavio 1993. godine. Kao i muški, ženski kondom služi za sprečavanje trudnoće i zaštitu od polno prenosivih bolesti, mada je manje efikasan od muškog jer ga je komplikovanije koristiti. Ovaj metod kontracepcije štiti od začeća tako što sprečava prodor spermatozoida u matericu.
zenski kondom

Kako se koristi ženski kondom

Ženski kondomi veoma nalikuju muškim. Prave se od lateksa ili poliuretana i na oba kraja imaju po jedan veći i manji rastegljivi prsten. Dužine su od oko 15cm i u potpunosti prekrivaju unutrašnjost vagine tako štiteći od polno prenosivih bolesti i trudnoće.

Upotrebljavaju se tako što se taj manji prsten uhvati i gurne što dublje u vaginu, a drugi prsten ostaje izvan otvora i treba da prekriva i spoljašnost vagine kako bi se i ona zaštitila od infekcija. Pri upotrebi ženskog kondoma obratite pažnju da polni organ muškarca bude u otvoru većeg prstena kako biste bili zaštićeni od neželjene trudnoće i polnih zaraza. Prilikom postavljanja kondoma, obratite pažnju da on stoji pravo unutar vagine, to jest da ne bude uvrnut.

Bitno je znati da se ženski kondomi mogu koristiti i prilikom analnog seksualnog kontakta, ali se mora voditi računa o tome da on ne ispadne iz analnog otvora. Pri upotrebi ženskog prezervativa, dozvoljeno je koristiti samo lubrikante na bazi vode jer usled dodira sa uljnim lubrikantom, može doći do oštećenja.

Kada je odnos završen, kondom je potrebno izvaditi. To ćete učiniti tako što ćete uhvatiti prsten koji se nalazi izvan vaginalnog otvora, uvrnuti ga i pažljivo izvući napolje, pazeći da sadržaj kondoma ostane u njemu. Kondom zatim baciti.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

Kako uzbuditi muškarca u seksu

Muškarce je uglavnom lako uzbuditi, ali ima i onih kojima treba malo više vremena i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *