Kako bebi izmeriti temperaturu

Kako bebi izmeriti temperaturuVašoj bebi nije dobro i pitate se kako joj izmeriti temperaturu? Ne brinite, u ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko načina pomoću kojih možete izmeriti temperaturu vašoj bebi. Prve simptome povišene temperature možete utvrditi vrlo jednostavno tako što ćete prisloniti ruku na bebino čelo. Ako imate utisak da je ono previše vruće, to je znak za uzbunu i svakako bi odmah trebali pristupiti merenju temperature vaše bebe. To ćete vrlo jednostavno uraditi pomoću toplomera sa živom. Evo na koje sve načine možete izmeriti bebinu temperaturu:

1) Stavljanje toplomera ispod pazuha. Ovo je najčešća i najpopularnija metoda, kako kod odraslih ljudi tako i kod beba. Ipak, nije previše pouzdan. Prilikom stavljanja toplomera, vodite računa da bebina ruka sve vreme dok merenje traje, bude prislonjena uz telo, da se ne pomera. Toplomer držite oko 5 minuta ili duže a zatim ga izvadite i očitajte temperaturu.

2) Stavljanje toplomera u usta. Ovaj način možete koristiti isključivo kada vaša beba malo odraste i bude svesna toga što radite. Toplomer se u ovom slučaju stavlja u podjezičnu duplju i drži se oko 3 minuta.

3) Stavljanje toplomera u bebino uho. Prilično komplikovan način za merenje temperature i predlažemo vam da pre nego što se odlučite za ovu metodu, zatražite savet stručnog lica koji će vam dati tačne upute konkretno za vašu bebu.

4) Očitavanje temperture pomoću tračica. Ova metoda se sastoji u tome da traku za merenje temperature prislonite na bebino čelo i očitate je pomoću skale i boja. Imajte u vidu da ovo nije baš previše precizna metoda.

Napomena:

– Za bebe starije od 6 meseci, temperatura od 39 stepeni Celzijusa se smatra normalnom tj u granicama normale i ne preporučuje se njeno skidanje

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pupak kod beba

Kako prepoznati problem sa pupkom kod dece

Pupak predstavlja jedan od najvećih problema roditelja, kada dovedu bebu iz porodilišta. Ovaj, samo informativni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *