Kako se otarasiti lošeg mirisa crnog i belog luka

Crni i beli luk su izvrsni sastojci u hrani koji mogu veoma doprineti ukusu nekog jela, ali uživanje u njihovom ukusu ćete platiti lošim zadahom. Ne plašite se; pročitajte ovaj članak i naučite brze metode za uklanjanje svakog dokaza o slatkom konzumiranju ovih sastojaka.
beli-i-crni-luk

Kako se otarasiti lošeg mirisa crnog i belog luka

  1. Uzmite kašiku senfa, muljajte ga brzo po ustima otprilike minut vremena pre nego što ga ispljunete. Potom uzmite još pola kašike senfa i progutajte ga; senf će vam se spustiti u stomak i ubiti neprijatan miris luka u celom telu.
  2. Ponekad smrad belog/crnog luka dopre i do pluća, pa kada dišete neprijatan zadah se oseća. Konzumiranje senfa uništava ovakve posledice.
  3. Jedite hranu sa ukusom mente radi osvežavanje daha. Svež peršun, nana, čaj od mente i žvake efikasno uklanjaju loš miris crnog i belog luka. Žvakaće gume sa ksilitolom su naročito dobre za osvežavanje daha u ustima.
  4. Jedite povrće da biste ubili neprijatan miris luka. Krompir pire, pečurke, limun i šargarepa mogu poboljšati vaš dah. Ako jedete obrok u kome ima dosta belog ili crnog luka, bilo bi pametno da uz glavno jelo konzumirate dosta navedenog povrća.
  5. Pijte tečnost. Zeleni čaj, limunada i voda će vam pomoći da „sperete“ loš miris iz usta.
  6. Ako imate dovoljno godina i ne planirate da vozite, popijte čašicu tekile. Alkohol ubija bakterije u ustima i na taj način uklanja neprijatan dah. Votka je posebno preporučljiva jer nema ukus koji se naknadno dugo zadržava u ustima.
  7. Perite zube! Investirajte novac u dobru četkicu i pastu koje možete nositi sa sobom ako često jedete beli ili crni luk. Pranje zuba će biti pouzdan i delotvoran način osvežavanja vašeg daha.
  8. Ponekad, jak miris belog luka može prodreti u pore vaše kože ili se zadržati na odeći, tako da je dobro ideja koristiti parfem ili toaletnu vodu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

3 komentari

  1. 1. Menta siri bakterije, ne uklanja ih.
    2. Zubi se ni pod razno ne trljaju zestoko.(?!)
    3. Popijte casu mlijeka, ili par dobrih gutljaja i kao rukom odneseno. Jednostavnije je, zar ne? :)

  2. Avatar photo
    Dragana Džajević-Zlatičanin

    Korisni saveti, ali mnogo zavisi od organizma. Neki ljudi stvarno treba da izbegavaju luk ili makar da ne ulaze u lift ili gradski prevoz. Ja jedem luk uvek kad znam da neću ići nikuda.

  3. Avatar photo

    Za neutralisanje mirisa i ukusa crnog luka dobro je pojesti jabuku ili popiti kafu. Sto se tiče belog luka, za ublažavanje ukusa i mirisa, dobro je pojesti jezgro jednog oraha ili uzeti zrno karanfilića i grickati ga neko vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *